IniciActualitat › Comunicat de les entitats municipalistes dav...

Comunicat de les entitats municipalistes davant els casos de violència masclista

10 gener de 2023

Des de les entitats municipalistes, ACM i FMC, ens sumem al condol per l’assassinat de les quatre dones víctimes de violència masclista d’aquesta darrera setmana. Davant d’aquests brutals assassinats manifestem el nostre més enèrgic rebuig i condemnem qualsevol forma de violència masclista o discriminació envers les dones.

L’any 2022 es van registrar 12 feminicidis a Catalunya. Cada dia hi ha dones maltractades, agredides i violades.

Aquestes quatre dones, són la punta de l’iceberg de l’infern a què els homes agressors, i les complicitats individuals, socials i institucionals, condemnen a les dones.

Des dels municipis volem que la prevenció i reparació de les dones en situació de violència masclista sigui l’eix troncal de la sensibilització cívica i de les polítiques i recursos públics. Reclamem que els pressupostos de les administracions públiques i de les empreses privades, implementin els recursos necessaris per a la prevenció i reparació esmentada; formació, cures i serveis públics d’atenció a les dones.

Reiterem el nostre absolut compromís en seguir lluitant per eradicar qualsevol forma de violència contra les dones i la nostra voluntat de construir un país just, lliure i equitatiu.

Alhora, proposem als ajuntaments que a l’inici de cada sessió plenària es faci un record específic per a les agressions patides per violència masclista per tal de palesar el compromís dels ens locals i denunciar totes les formes de violència contra les dones i llurs conseqüències, i rebutjar i condemnar totes les expressions de violència masclista.

Traslladem tot el nostre suport als familiars i les persones amigues de les víctimes.

Gener de 2023