IniciActualitat › Consensuem amb la FMC una moció en defensa ...

Consensuem amb la FMC una moció en defensa dels Jutjats de Pau

mocio-defensa-jutjats-pau-catalunya-acm
26 maig de 2022

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han consensuat una moció en defensa de la figura dels Jutjats de Pau a Catalunya per la important tasca activa de mediació que exerceixen. Així, la moció rebutja la modificació de la Llei Orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder Judicial, per a la implantació dels Tribunals d’Instància i les Oficines de Justícia en els municipis, que s’està tramitant en el Congrés dels Diputats i que preveu l’eliminació dels Jutjats de Pau. En lloc seu, la intenció és crear unes oficines municipals de justícia que no tindrien la mateixa proximitat perquè les actuacions es durien a terme en seus judicials que molts municipis no disposen.

Al mateix temps, la moció insta als diferents grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i el Senat a rebutjar l’eliminació dels jutjats de pau d’aquest projecte de llei. També, insta els ajuntaments a reforçar la informació de la tasca que realitzen els Jutjats de Pau a través dels seus mitjans de comunicació i a identificar el Jutge/Jutgessa de Pau del municipi.

La moció s'ha fet arribar a tots els ens locals associats de l'ACM (ajuntaments, consells comarcals i EMD) perquè hi puguin donar suport. Podeu llegir i descarregar la moció en el següent enllaç: MOCIÓ