IniciActualitat › Consensuem amb l'FMC i l'Associaci...

Consensuem amb l'FMC i l'Associació de Micropobles una moció per donar suport a les mesures contra l'exclusió financera

07 març de 2022

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya han consensuat una moció per promoure i donar suport a les accions per revertir la situació de manca d'entitats financeres i caixers automàtics en molts punts del territori. Així, la moció dona suport a la proposició de llei que presenti el Govern català per tal revertir la situació d'exclusió financera que pateix part del territori i, sobretot, la gent gran. També insta als partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya perquè donin suport en la seva aprovació.

Al mateix temps, la moció insta al Govern de l'Estat a vetllar pel compliment per part de les entitats financeres del Reial Decret Llei 1/2021 de protecció dels consumidors i usiaris per fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica i del Protocol estratègic per reforçar el compromís social i sostenible de la Banca.

La moció s'ha fet arribar a tots els ens locals associats de l'ACM (ajuntaments, consells comarcals i EMD) perquè hi puguin donar suport. Podeu llegir i descarregar la moció en el següent enllaç: MOCIÓ