IniciActualitat › Defensem l’aposta pel territori al 2n cong...

Defensem l’aposta pel territori al 2n congrés del món de la masia

13 març de 2019

El president de l’ACM, David Saldoni, ha participat aquest dimecres al 2n Congrés del Món de la Masia, que té lloc a Barcelona amb el títol ‘Una mirada de futur al territori rural català’. David Saldoni ha insisitit que l’ACM “treballa perquè s’aprovi una Llei de Territori adaptada al màxim a les realitats territorials de tots i cadascun dels municipis de Catalunya”.

A la jornada també hi ha estat present l’alcalde de Tavèrnoles i president de la Comissió de Petits Municipis de l’ACM, Carles Banús, que ha participat en una taula rodona centrada en el paper de l’administració local per fer polítiques de territori sostenibles i actives per evitar el despoblament. Segons Banús “cal que els petits municipis tinguin facilitats urbanístiques per disposar d’habitatge i inversions, ja que sinó es convertiran en pobles de cap de setmana”. I va afegir que “els accessos físics com els camins rurals i els accessos digitals com la fibra òptica són claus per tenir igualtat d’oportunitats al món rural”.

Al llarg de tres dies el Congrés del Món de la Masia té l’objectiu de debatre sobre aspectes com el despoblament del món rural, el paper de la dona al món rural o la Llei d’espais agraris i patrimoni rural. També es parlarà de temes com el canvi climàtic i les noves tecnologies o els nous usos de les masies.