IniciActualitat › Una delegació de la Federació d'autor...

Una delegació de la Federació d'autoritats locals d'Israel (FLAI) visita l'ACM

21 novembre de 2019

El president de l'ACM, Lluís Soler, i la secretaria general, Joana Ortega, han rebut aquest dijous a una delegació de representants de la Federació d'Autoritats Locals d'Israel (FLAI). El president de FLAI, Haim Bibas, ha signat al llibre d'honor de l'entitat municipalista abans de la reunió de treball que s'ha fet a la seu de l'ACM.

Lluís Soler i Joana Ortega han donat la benvinguda a la representació municipalista d'Israel i els han fet una breu explicació de les funcions i els serveis que presta l'Associació Catalana de Municipis. La FLAI també és una entitat que compta amb una Central de Comrpes per al món local d'Israel.

La delegació estava formada per l'alcalde de Reineh, Jamil Bsoul; l'alcalde de Gan Yavne, Aharon Dror; l'alcaldessa de Kissra Samea, Arie Garla; l'alcalde de Yeruham, Tal Ohama, l'alcalde de Ma'ale Efraim, Shlomo Laloush, l'alcalde de Basma, Raed Kabha, el director general de la Central de Compres, Avikam Beller, la cap del departament internacional del FLAI, Shiri Steinhardt Sela, i la directora de projectes del FLAI, Anat Kaufman.

La Federació d’Autoritats Locals d’Israel (FLAI) és una organització no-governamental que representa a tots els municipis (75 municipis) i consells locals d’Israel (128 consells locals). Nascuda el 1938 els seus objectius són representar les autoritats locals i promoure els seus interessos al Parlament d’Israel, i  a la resta d’administracions. La Central de Compres d’Israel, Local Government Economic Services LTD. (LGES) va néixer l’any 1974, amb l'objectiu d'oferir serveis a les autoritats locals, incloent preus reduïts, processos simplificats, eficiència i reducció del temps d'execució del projecte.

La relació entre l'ACM i la FLAI ja ve de 2011 amb una primera visita de la delegació israeliana a Catalunya on ja es va iniciar una col·laboració per intercanviar bones pràctiques i establir lligams de cooperació. El 2016 i el 2017 l'ACM va rebre més visites centrades en mostrar la gestió de residus a Catalunya i el model de transport escolar. En aquest cas, la visita també es feia amb motiu de l'Smart City Congress i per conèixer les superilles de Barcelona i la interrelació amb transport i planificació urbana.