IniciActualitat › Una delegació del nou Comitè Executiu de l...

Una delegació del nou Comitè Executiu de l'ACM es reuneix amb el President de la Generalitat, Quim Torra

02 octubre de 2019

Una representació de la nova executiva de l'ACM, encapçalada pel president Lluís Soler, s'ha reunit aquest dimecres al migdia amb el president de la Generalitat, Quim Torra. En total hi han assistit 13 membres del nou Comitè Executiu que va constituir-se el passat 20 de setembre durant la XXI Assemblea que l'entitat municipalista va fer a Girona per escollir la nova presidència.

La reunió ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i també ha comptat amb la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar. De l'executiva hi eren presents l'alcaldessa de La Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, l'alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, l'alcalde d'Olot, Josep Berga, l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, l'alcade de Riudoms, Sergi Pedret, l'alcaldessa de Bellmunt d'Urgell, Sònia Valero, l'alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz, l'alcalde de Preixana, Jaume Pané, l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i l'alcalde de La Pobla de Lillet, Enric Pla.

Ha estat una reunió a porta tancada per tenir una primera presa de contacte entre el president Torra i la nova executiva de l'ACM, liderada per Lluís Soler, alcalde de Deltebre. Precisament, Soler ha transmès al President Torra la voluntat  que té l'ACM de ser un actor de lideratge i altaveu de món municipal pel que fa a normatives que afectin els ens locals i també li ha manifestat que l'entitat està al servei de les institucions catalanes en l'anhel col·lectiu de llibertat. Així, li ha comunicat que qualsevol acció envers una sentència condemnatòria en el judici de l'1-O ha de tenir la legitimització del món local per sumar forces.

Al llarg de la reunió els alcaldes i alcaldesses han transmès algunes de les inquietuds que es viuen des del món local. Tant des de l'ACM com des de Presidència han expressat la voluntat de mantenir un diàleg i canal periòdic de reunions.