IniciActualitat › El 4 d'abril iniciem un curs sobre dive...

El 4 d'abril iniciem un curs sobre diversitat religiosa

16 març de 2016

La Direcció General d’Afers Religiosos, l’ACM i la FMC organitzen un curs per oferir la possibilitat de conèixer les diverses religions que estan establertes a Catalunya i les seves característiques principals. Es tracta d’una aproximació a la realitat religiosa de Catalunya en l’actualitat.

El curs tindrà lloc el dia 4 d’abril (de 9h a 14h) i els  dies 11, 18 i 25 d’abril (de 9.30 a 14h)  a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya ( C. Girona, 20 - Barcelona). Serà impartit per professorat universitari expert en matèria religiosa i coordinat per la Fundació Privada MigraStudium en col·laboració amb l’ISCREB, el GTER i Cristianisme i Justícia.

La iniciativa s'emmarca en un context religiós de Catalunya que ha experimentat canvis importants al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment de la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. Els ajuntaments i, en general els ens locals, en la mesura que són l’administració més propera a la ciutadania, són una peça cabdal en la incorporació de la innovació en la gestió pública de la diversitat religiosa. 

Aquí podeu consultar el programa del curs, on trobareu tots els detalls i com realitzar la inscripció.