IniciActualitat › El 60% dels municipis de l’Alt Pirineu com...

El 60% dels municipis de l’Alt Pirineu compren serveis a través de la central de compres del món local

12 març de 2015

L’ACM ha celebrat aquest matí a la Seu d’Urgell, la sisena de les jornades que està duent a terme per tot el territori català per estudiar, millorar i innovar la seva central de compres del món local. A l’Alt Pirineu, el 60% dels municipis (46) compren serveis gràcies a la Central de Compres del món local.

El Centre Cultural les Monges ha acollit la jornada on hi han participat una trentena de persones. Ha estat l’alcalde de la Seu d’Urgell i membre del Comitè Executiu de l’ACM, Albert Batalla l’encarregat d’inaugurar la jornada on ha destacat que “Al Pirineu, el 60% dels municipis utilitzen algun dels serveis de l’ACM. Una mostra de la seva utilitat per a municipis petits que gràcies a l’estalvi econòmic i de procediment, permet destinar els diners a altres serveis”. Per la seva banda, delegat del Govern a l’alt Pirineu i Aran, Albert Alins ha manifestat que l’ACM, en aquests darrers anys s’ha destacat “per la sensibilitat territorial, com ho demostra la jornada d’avui. Aquest suport del món local és un sinònim d’equilibri territorial i accés a molts serveis cap als ciutadans del Pirineu i Aran”. Finalment, ha estat el vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Ricard Pérez, qui ha agraït a l'ACM la feina que fan oferint un ampli catàleg de serveis per al ens locals. 
 
La jornada té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.
 
Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.
 
És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.
 
46 municipis de l’Alt Pirineu compren serveis
 
A les comarques de l’Alt Pirineu (l’Alt Urgell, la Cerdanya, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran) 46 de 77 municipis compren alguns dels serveis de l’ACM
 
A continuació, teniu les dades globals i per comarques: