IniciActualitat › El 77% dels ens locals de la demarcació de...

El 77% dels ens locals de la demarcació de Lleida compren serveis a través de la Central de Compres del món local

16 març de 2016

132 ens locals de la demarcació de Lleida compren productes o serveis a través de la Central de compres impulsada per l’Associació Catalana de Municipis. Al Pla d’Urgell i les Garrigues gairebé tots els municipis compren o utilitzen la compra centralitzada.

Aquest matí s’ha celebrat a Cervera la vuitena de les jornades que l’ACM està duent a terme pel territori català. Una jornada que té per objectiu reunir-se amb responsables de compres i contractació dels ens locals de la demarcació de Lleida (Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell). L’acte s’ha fet a la sala Francesc Buireu de Cervera i ha servit per explicar el catàleg de béns, serveis i subministraments que la Central de Compres del món local ofereix als ens locals, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública.
 
L’acte ha estat inaugurat pel president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Cosoliva, qui ha agraït el fet que l’ACM hagi organitzat aquesta jornades per tot el territori. “La proximitat permet detectar millor les necessitats dels ens locals” ha dit.
 
Per la seva banda, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré ha manifestat que “sobre la base de la confiança demostrada pel Consell Comarcal de la Segarra, hem construït un projecte d'èxit com és avui la Central de compres del món Local”.
 
El 72% dels ajuntaments catalans es beneficien de la Central de Compres
 
Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l’ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Si parlem d’ajuntaments, el 72% dels municipis catalans ja hi compren. Aquesta xifra demostra que és la central compres més utilitzada a l’Estat espanyol.
 
Per productes, 646 ens locals es beneficien del subministrament elèctric, 145 del servei de Gas, 358 del servei d’assegurances, 59 compren vehicles, 36 compren equips d’impressió, 43 paper, 4 maquinària tècnica i 85 contracten el servei de prevenció de riscos laborals.
 
132 ens locals de la demarcació de Lleida compren productes o serveis

 
A Lleida hi ha 132 ens locals (77%) que compren productes o serveis de la Central de compres. A les Garrigues el 92% dels municipis i al Pla d’Urgell el 94% són les dues comarques que compren més serveis.
 
Els productes més sol·licitats són l’electricitat (105 ens locals), assegurances (61 ens locals) Gas (11), Pla de Riscos (8), Vehicles 83) i impressió (3)
 
Tot seguit detallem les infografies amb les dades de cada comarca: