IniciActualitat › El Comitè Executiu de l'ACM mostra el...

El Comitè Executiu de l'ACM mostra el seu suport al Sr. Marcel Surià, exalcalde de Santa Fe del Penedès, i fa pública la seva queixa per la denegació de l'indult per part del Consell de Ministres del Govern espanyol

01 març de 2016

Ahir va ingressar a la presó el Sr. Marcel Surià, exalcalde de Santa Fe del Penedès, per complir la incomprensible condemna de dos anys i tres mesos imposada pel Tribunal Suprem. Una sentència que va arribar després que Fiscalia presentés recurs a una primera sentència de dos anys i una multa econòmica de l’Audiència de Barcelona, en la qual l’exalcalde evitava el seu ingrés a presó.

La signatura d’informes irregulars de residència per a immigrants del seu municipi li ha comportat a aquest exalcalde una condemna final de més de dos anys de presó que el va obligar ahir a entrar al centre penitenciari.
 
Al llarg periple judicial, amb reconeixement de delicte i col·laboració amb els cossos policials per evitar l’entrada a presó, s’hi afegeix la denegació per part del Govern del Partit Popular de l’indult sol·licitat per l’exalcalde. Per aquest indult es va al·legar vulnerabilitat de les persones a qui anaven destinats els informes signats i la demostració que en cap cas hi va haver benefici econòmic.
 
Davant d’aquesta negativa del govern espanyol, el Comitè Executiu de l’ACM vol mostrar la seva queixa per aquesta decisió. Una decisió que, d’acord amb la normativa que regula l’indult, no cal justificar ni raonar, donant a l’executiu espanyol un poder incomprensible, i que en aquest cas ha portat a la presó a una persona les actuacions del qual no han generat cap perjudici per ningú.
 
Des de l’Associació Catalana de Municipis ens posem al costat del Sr. Surià, perquè considerem que, un cop més, es descarrega sobre determinades autoritats públiques les culpes d’uns problemes que no només els sobrepassen en mitjans personals, materials i econòmics, sinó que desborden de lluny les seves competències.
 
El Sr. Surià només va ser conscient d’un problema humanitari al seu municipi que afectava a les persones, i la seva resposta va ser ajudar i buscar solucions. La feina que fan dia a dia tots i cadascun dels alcaldes i alcaldesses del nostre país.
 
Comitè Executiu de l’ACM
Barcelona, 1 de març de 2016