IniciActualitat › El conseller Jordi Ciuraneta subratlla la im...

El conseller Jordi Ciuraneta subratlla la importància de les polítiques locals en el sector agroalimentari

10 setembre de 2015

L’Associació Catalana de Municipis, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació i la Diputació de Lleida va organitzar una jornada per analitzar aspectes relacionats amb el sector primari i l’espai local d’acció. Una jornada que va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, el president de la Diputació de Lleida i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. 

Durant l'acte de cloenda, el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, va subratllar la importància de les polítiques locals en el sector agroalimentari. En aquest sentit, va exposar alguns dels objectius que s'ha fixat el departament com ara reconèixer a tots els alcaldes, regidors, consellers i tècnics de l'àmbit agroindustrial i forestal, per liderar els reptes que afronta el sector en els municipis catalans. El compromís i el suport dels ajuntaments i el món local "és bàsic per projectar el sector primari cap al futur i per a què esdevingui una font de creació d'ocupació i riquesa", va defensar. El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha subratllat la importància de les polítiques locals en el sector agroalimentari i ha remarcat alguns dels objectius del departament com ara que Govern i ens locals i comarcals treballin per aprofitar totes les oportunitats que ofereix el sector i per fer visible "la força" que té el sector agrari a Catalunya.
 
En el seu torn, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va defensar que "ens convé i ens cal una interrelació directa amb Europa, especialment en l'àmbit agrícola i ramader, "per tal de poder garantir que la nostra realitat productiva, que res té a veure amb la realitat d'altres indrets de l'estat espanyol, tingui el referent i el respecte de la singularitat que representa". Així, va manifestar  la importància de "treballar junts" -món local i Govern- i de disposar de fons europeus per al desenvolupament rural d'una demarcació com és el cas de Lleida on l'agricultura, la ramaderia i l'agroindústria tenen un gran pes.
 
Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell i membre del comitè executiu de l’ACM, Albert Batalla, va destacar la importància de impulsar un projecte concret de l’àmbit agrari o ramader, que tingui translació en l’àmbit econòmic i que finalment acabi tenint una derivada turística  i un impacte econòmic que va més enllà del productor.
 
La jornada que es va celebrar ahir dimecres a la Diputació de Lleida va comptar amb l'assistència de més d'una cinquantena de persones i l'objectiu de la mateixa va ser oferir eines, recursos i coneixements en un nou espai de trobada i d'intercanvi d'experiències per fer avançar el sector primari. 
 
A més, durant la jornada també es van donar a conèixer experiències innovadores en el camp de la fruita lleidatana, en el sector porcí ramader lleidatà, així com l'experiència del Grup Local d'Acció de l'Alt Urgell i la Cerdanya. També es va  analitzar el nou model de gestió forestal a Catalunya i es va fer fet un tast de productes locals.