IniciActualitat › El Diplocat aprova el Pla de Treball 2020, i...

El Diplocat aprova el Pla de Treball 2020, i anuncia el desenvolupament d’un pla d’internacionalització del món local

20 desembre de 2019

 Avui, 20 de desembre de 2020, s’ha celebrat el el segon Ple anual del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch i  la secretària general del Diplocat, Laura Foraster. L’ACM ha estat representada per la vicepresidenta de Projecció Exterior i alcaldessa de l’Anglès, Àstrid Desset.

En aquesta reunió s'ha aprovat el Pla de Treball 2020, en que s’han destacat el viatges d’intercanvi de bones practiques, organitzacions de seminaris, programes de visitants internacionals, la campanya de Books & Roses per Sant Jordi, debats de la Xarxa MDAE Alumni; i el programa de beques en relacions internacionals, que arribarà a la 37a edició. La secretària general ha anunciat ha el desenvolupament d'un pla d'internacionalització específicament adreçat al món local.

El president Quim Torra, ha fet esment especial a l'informe presentant recentment pel Diplocat, sobre la imatge internacional de Catalunya. D'altra banda, el conseller Alfred Bosch ha remarcat la importància de la projecció exterior que fa el Dipllocat, implicant tots els actors de la societat civil.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Diplocat, és un consorci publicoprivat creat el 2012, que té l'objectiu de connectar Catalunya amb el món i promoure activitats que projectin la imatge del país a l'exterior, tot creant vincles i relacions de confiança amb la ciutadania i les institucions d'altres països.