IniciActualitat › Els ajuntaments de les quatre capitals catal...

Els ajuntaments de les quatre capitals catalanes compren gas natural subministrat per Endesa a través de l’ACM

19 gener de 2016

La ciutat de Lleida és l’última de les quatre capitals catalanes que ha contractat el servei de subministrament de gas natural a través de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Un servei adjudicat a Endesa, a través d'un concurs públic, i que ja compta amb l’adhesió de 140 ens locals catalans. És a dir, el 33% dels ens locals que tenen accés a la xarxa de subministrament de gas natural i que representen el 48,5% de la població de Catalunya.

Barcelona, Girona, Tarragona i ara Lleida tenen contractat el servei de gas natural a través de l’acord marc de la Central de Compres de l’ACM. Un acord que ofereix diferents avantatges per als ens locals, com un estalvi de procediments, expertesa local, alta seguretat jurídica i preus avantatjosos. En aquest darrer aspecte l’acord marc de subministrament de gas natural incorpora una actualització trimestral de preus, que durant el 2015 va suposar una reducció mitjana de la tarifa del 17%.
 
A nivell territorial, pel què fa als 140 ens locals que tenen contractat el subministrament de gas, el 45% són de la província de Barcelona, el 22% de Lleida, el 17% de Tarragona i el 13% de Girona.
 
La Central de Compres del Món Local, impulsada per l’ACM, ofereix també actualment la contractació dels serveis d’assegurances, subministrament elèctric i gas natural, i la compra o lloguer d'equips d’impressió i multifunció, vehicles policials i de serveis generals, paper d’impressió i maquines de transport, neteja i obres.  En aquests moments està en licitació la compra agregada d’equips informàtics. També és previst que en els propers mesos es facin noves licitacions de serveis com Gasoil o el manteniment d’ascensors. Actualment 837 ens locals contracten productes o serveis a través de la Central de Compres de l'ACM.
 
L’Associació Catalana de Municipis és l’entitat municipalista de referència a Catalunya amb 918 ajuntaments, 35 Entitats Municipals Descentralitzades, 41 Consells Comarcals, 4 Diputacions, 3 Consorcis i 4 Mancomunitats. Entre els seus serveis en destaca la formació per a càrrecs electes i tècnics municipals, l’assessorament jurídic i la Central de Compres del món local.