IniciActualitat › En marxa el Programa accelerador d'inno...

En marxa el Programa accelerador d'innovació i gestió estratègica Consells comarcals al dia

12 gener de 2024

Consells comarcals al dia, el programa accelerador d'innovació i gestió adreçat als consells comarcals catalans s'ha posat en marxa avui divendres 12 de gener. Comptarà amb 8 sessions, set en línia i una presencial, que se centraran a proporcionar-los eines perquè puguin desenvolupar les seves competències de manera àgil, eficaç i participativa.

El cap de l'àrea de formació de l'ACM, Francesc Iglesies, ha donat la benvinguda als participants i ha destacat que aquest any s'ha apostat per un programa accelerador amb un objectiu triple. Per una banda, "moure organitzacions. Els consells comarcals són part de l'administració pública i hi ha aquestes ganes d'incidir en la innovació i la gestió estratègica". Per l'altra, per treballar "tot un seguit de competències transversals que considerem que els treballadors d'aquestes institucions han de tenir". I, finalment, per poder fer-ho amb una orientació pràctica, motiu pel qual la formació acabarà amb una sessió presencial a l'ACM on es posarà en pràctica allò que s'ha après.

En la inauguració, també hi ha participat Sònia Gràcia, alcaldessa de Fornells de la Selva i presidenta del Consell Comarcal del Gironès i del Fòrum Comarcal de l'ACM. Gràcia ha subratllat "el compromís de l'ACM de donar suport als consells comarcals i la nostra voluntat de contribuir a donar la millor resposta a les seves necessitats. Volem donar-los els mecanismes necessaris perquè puguin exercir les seves competències".

Les pròximes sessions del programa tindran lloc els dies 19 i 26 de gener, 2, 9, 16 i 23 de febrer, i 1 de març. Entre d'altres, s'hi tractaran temes com ara la innovació pública i el seu procés d'implementació i gestió; l'organització, la contractació i les finances i les eines d'avaluació.