IniciActualitat › En marxa la novena edició del seminari per ...

En marxa la novena edició del seminari per perfeccionar les habilitats de comunicació i oratòria dels electes locals

14 febrer de 2024

Aquest dimecres 14 de febrer, hem donat el tret de sortida a la novena edició del Seminari d'habilitats de comunicació i oratòria pels càrrecs electes locals, que enguany compta amb més de 150 participants. Aquesta primera sessió tractarà sobre el context social i comunicatiu i com construir-hi el missatge polític. Les pròximes sessions tindran lloc els dies 21 i 28 de febrer i 6 i 13 de març.

La inauguració de la nova edició ha anat a càrrec de la presidenta de l'ACM, Meritxell Budó, que ha destacat que "la comunicació és una pedra angular per a tots nosaltres, càrrecs electes, i en general per a tothom que ens dediquem a representar la ciutadania i a dirigir els afers públics d’administracions locals" i ha afegit que "en l’exercici de les nostres responsabilitats, el nostre talent és directament proporcional a la capacitat d’explicar-nos, de fer-nos entendre, com també d’escoltar activament". Budó ha subratllat que" no comunicar no és una opció. La ciutadania ens vol sentir, ens ha de sentir i hem de fer-ho de la millor manera possible. Per nosaltres la comunicació és sí o sí".

La primera sessió ha estat impartida per Toni Aira, periodista i doctor en Comunicació Social i Política. Sota el títol 'Parlar i que t'escoltin. Com i per què', Aira ha aprofundit sobre com la societat atén i respon als missatges que li arriben de la política, ja que conèixer el context social i comunicatiu que fa la política actual és imprescindible a l'hora de parlar que t'escoltin. També, ha donat claus per construir el missatge polític des de l'àmbit comunicatiu i per millorar la comunicació política.

La segona sessió tindrà lloc el 21 de febrer i girarà al voltant de la comunicació no verbal i donarà claus per utilitzar-la per transmetre missatges a l'audiència i guanyar la seva confiança. El seminari continuarà el 28 de febrer, amb una sessió per aprendre a construir un discurs polític efectiu. El 6 de març, es parlarà sobre les fake news de contingut polític i com enfrontar-s'hi. Finalment, el 13 de març, la formació clourà amb una sessió on s'ensenyarà tècniques i eines per aconseguir persuadir l'audiència.

Inscripcions obertes a la 10a edició

Davant l'èxit d'aquesta novena edició, properament obrirem inscripcions a la desena edició del Seminari d'habilitats de comunicació i oratòria pels càrrecs electes locals, que tindrà lloc els dies 10, 17, 24 d’abril, 8 i 15 de maig de 2024 amb sessions online que tindran lloc de 10.30 a 13.30 h. Trobareu més informació properament a la pàgina web de l'ACM.