IniciActualitat › En marxa la primera edició del nou Postgrau...

En marxa la primera edició del nou Postgrau en Comptabilitat, Control intern i Auditoria pública dels ens locals

21 setembre de 2022

Aquest dimecres 21 de setembre, ha tingut lloc la inauguració del Postgrau en Comptabilitat, Control intern i Auditoria pública dels ens locals a la seu de l'ACM, organitzat per l'ACM i la Universitat Rovira i Virgili (URL), mitjançant la Càtedra d'Estudis Jurídics Locals Màrius Viadel i Martín i la Fundació URV (FURV). Aquesta primera edició de la nova diplomatura de postgrau ha tingut un gran èxit de participació, amb més de 60 preinscrits sol·licitant una de les 30 places ofertades. Per aquest motiu, ja s'està preparant la segona edició.

Joana Ortega, secretària general de l'ACM, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha inaugurat el postgrau. Ortega ha destacat que "ens fa molta il·lusió perquè sabem que és una de les demandes que hi ha en el món local i estem convençuts que donarà respostes a totes les expectatives que tenim". A més, ha afegit que "aquesta vol ser la resposta, tant de l'ACM com de la URV, davant aquesta mancança estructural de quadres tècnics i de directius qualificats en els ens locals". Finalment, ha subratllat que "per l'ACM la formació és clau i en fem una senyal d'identitat i excel·lència perquè creiem que és una manera de contribuir a millorar la tasca de servidor públic. I encara ho és més en els àmbits de la comptabilitat, el control intern, la funció interventora i el control financer dels ens locals.  Amb aquest postgrau tindreu una visió completa i especialitzada".

A continuació, la direcció acadèmica del postgrau, formada per Josep Ramon Fuentes, doctor en Dret per la UAB, i per Núria Josa, interventora general de la Diputació de Girona han presentat el programa. La lliçó inaugural, sota el títol 'El sector públic i la provisió de serveis', ha anat a càrrec de Miquel Salazar, Síndic Major de la Sindicatura de Comptes.

El postgrau és la resposta de l'ACM i la URV davant la mancança estructural de quadres tècnics i directius qualificats que pateixen la majoria d'entitats locals de Catalunya per tal d'exercir les tasques vinculades a la comptabilitat i el control intern. L'objectiu és oferir una formació orientada a la preparació específica dels tècnics del món local per assumir les tasques pròpies que vinculades a les funcions reservades als òrgans interventors, és a dir, la comptabilitat, la funció interventora i el control financer de les entitats locals.

El curs, que s'inicia avui, s'allargarà fins al pròxim 12 de juliol del 2023 i combinarà les sessions presencials amb les virtuals.