IniciActualitat › Encetem una formació específica per prepar...

Encetem una formació específica per preparar les proves selectives a la borsa d'interinatge de secretaris i interventors interins dels ens locals

16 maig de 2023

Aquest dimarts 16 de maig s'ha donat el tret de sortida als dos cursos formatius que l'ACM ha organitzat per facilitar la preparació de proves selectives a la Borsa d’Interinatge de Secretaris-Interventors interins dels ens locals de Catalunya (programa BISIC). Aquesta iniciativa pretén afrontar la falta de professionals de secretaria, intervenció i tresoreria que pateixen les administracions locals catalanes.

La formació ha tingut molt èxit, ja que quasi un centenar de persones faran aquests cursos. De fet, l'èxit d'inscripcions ha fet que s'habilitessin dos grups de formació, un al matí i un a la tarda, per poder oferir places a la gran demanda i interès que ha generat aquesta formació. Es realitzaran de forma semipresencial, tot i que la primera sessió s'ha realitzat físicament a les noves instal·lacions de l'ACM.

La secretària general de l'ACM, Joana Ortega, ha donat la benvinguda als assistents al primer grup del curs en la sessió inaugural. Ortega ha destacat que "copsàvem que hi havia una necessitat, però no creiem que hi hauria tant d'èxit" i ha afegit que "aviat i no esperarem un any, iniciarem una segona edició". En aquest sentit, ha recordat que fa unes setmanes l'ACM va iniciar la 1a edició d'un Postgrau d'especialització en funcions de Secretaria, Intervenció i Tresoreria dels ens locals per a preparar els processos selectius tant de funcionaritat d'habilitació nacional de l'Estat com de funcionariat interí de la Generalitat. Per això, ha explicat que totes aquelles persones que no van poder entrar en la inscripció, ara tenen un curs de preparació "per poder anar amb garanties" a les proves de la borsa d'interins que la Generalitat té previst convocar a finals d'any.

Joana Ortega ha recordat que fa dos anys en unes proves semblants convocades per la Generalitat, es van presentar 400 persones però només 26 van superar les proves.  Per això, la Generalitat i l'ACM es van posar d'acord per col·laborar i fer una formació exprés de primer nivell encarada a les properes proves. "Estem convençuts que tots tindreu oportunitats i podreu optar a la borsa d'interis, com a un primer pas, per si després voleu optar al postgrau que organitzem per a preparar les oposicions a nivell estatal", ha dit.

Marta Felip, directora acadèmica del curs i del Postgrau de l'ACM, ha explicat que "quan hi ha demanda surten ofertes" i que hi havia una necessitat tant dels ens locals com de la Generalitat per formar futurs secretaris i interventors. En aquest sentit, ha explicat "hi ha molta formació de perfeccionament, per com superar unes proves selectives és un altre metòde".

El curs es planteja de forma intensiva amb un caràcter teòric, basat en el temari oficial de les convocatòries recents dels processos de selecció de l’Administració de l’Estat i de la Generalitat, i un altre de pràctic per a la preparació específica de les proves selectives que duran a terme les persones participants als programa. Fins a finals d'octubre hi haurà dues sessions setmanals de tres hores i mitja cadascuna, i que combinarà sessions presencials amb d'altres online.