IniciActualitat › Endesa guanya el concurs que li adjudica el ...

Endesa guanya el concurs que li adjudica el subministrament de gas a l'ACM

22 desembre de 2014

Endesa ha guanyat el concurs mitjançant el qual s’ha adjudicat el subministrament de gas de l’Associació Catalana de Municipis. Actualment, hi ha 65 municipis adherits a aquest acord, però al tractar-se d’un col·lectiu vinculat a l’administració pública -principalment ajuntaments i Consells Comarcals- i gràcies a uns preus molt avantatjosos, s’espera poder oferir un estalvi i arribar als 150 ens locals adherits.

L’acord, licitat pel Consorci Català pel Desenvolupament Local, té una vigència d’un any prorrogable a tres períodes anuals. El pressupost bàsic de la licitació ascendeix als 4 milions d’euros corresponents al servei de gas. La licitació serà efectiva a partir de l’1 de gener de 2015. Serà llavors quan els ens locals podran disposar del preu més barat de gas a Catalunya.
 
Un dels avantatges del conveni és que simplifica i agilitza l’adhesió de qualsevol membre del col·lectiu públic perquè s’evita la necessitat de licitació individual. A més, és previst que Endesa desenvolupi programes específics d’assessorament i eficiència energètica de forma personalitzada, si cal, amb cadascun dels associats.
 
Cal subratllar que aquest contracte complementa el ja existent on Endesa subministra l’electricitat a l’ens públic, amb un col·lectiu de 600 ens i municipis i amb 20.000 punts de subministrament.
 
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques, constituïda el 3 d’octubre de 1981, és una entitat municipalista que agrupa més del 95% dels ens locals de Catalunya, amb 918 associats, amb l’objectiu de defensar els interessos dels municipis i ser-ne la veu representativa. Actualment, la presideix l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch.