IniciActualitat › Endesa i l'ACM parlen d'estalvi en...

Endesa i l'ACM parlen d'estalvi energètic a les administracions públiques

16 abril de 2015

La seu de l'empresa Endesa va acollir aquest dijous 16 d'abril la jornada "Estalvi energètic en les administracions públiques". L'objectiu era reflexionar i debatre sobre com poden ser més eficients els ens locals.

En la inauguració van intervenir el president de l'ACM, Miquel Buch, i la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa. La jornada anava adreçada a tècnics i electes que es beneficien de l'acord marc de subministrament elèctric i de gas que va licitar la Central de compres del món local de l'ACM.

Miquel Buch va destacar que l'Associació treballa per oferir serveis "beneficiosos" pels ens locals. En aquest sentit, concorda amb l'acord marc de subministrament elèctric que permet estalviar diners i procediments als ens locals que s'hi adhereixen. Actualment, 625 ens locals compren electricitat a través de la Central de Compres i 90 adquireixen el gas natural. "Poder oferir preus competitius i uns bons serveis als ens locals és l'autèntic èxit de la Central de Compres del món local", va destacar Buch.

El president de l'ACM també va elogiar la col·laboració amb l'empresa privada, en aquest cas Endesa. Al mateix temps va recordar que s'ha fet un pas important per contribuir a l'eficiència energètica i sostenible. Així, el nou acord marc de subministrament elèctric que està vigent des d'aquest mes d'abril contempla que l'energia elèctrica proveïda sigui 100% verda i s'engloba en els objectius del país de reduir el 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i l'agument de les fonts d'energia renovable.

La Central de Compres de l'ACM també ofereix la possibilitat d'adquirir vehicles policials i de serveis generals, equips d'impressió i multifunció, o la contractació d'assegurances.