IniciActualitat › Engeguem la formació postelectoral amb un a...

Engeguem la formació postelectoral amb un acte de presentació i sessions itinerants pel territori

13 juny de 2023

El proper dijous 22 de juny, l'ACM presentarà el catàleg de cursos i tallers de formació postelectoral en un acte que tindrà lloc d'11.00 a 15.00 h. a la seva seu de Barcelona. Posteriorment, el dilluns 26 de juny, s'iniciarà la primera de les 8 sessions formatives itinerants a les vegueries catalanes sota el títol' A punt per governar!' que recorreran les vegueries de Catalunya i on s'abordaran aspectes claus dels drets i responsabilitats dels electes, així com de la constitució i funcionament dels ens locals.

En l'acte de presentació, es donarà a conèixer el catàleg de cursos i tallers postelectorals que tindran lloc el segon trimestre del 2023. La formació se centrarà en l'anàlisi del sistema institucional i els òrgans de govern de l’administració local. També, s'aprofundirà en el coneixement dels drets, deures i responsabilitats dels electes locals, tant del govern com de l’oposició, així com en el coneixement de temàtiques indispensables per tot electe, com la gestió pressupostària i econòmica dels governs locals, les ordenances municipals, coneixements bàsics urbanístics, les  polítiques sectorials, els Objectius de Desenvolupament Sostenible o les habilitats directives i les noves tecnologies.

Els continguts han estat elaborats pensant tant en els nous electes com en els qui ja tenen experiència amb l'objectiu d'acompanyar-los i ajudar-los a iniciar el seu camí com a responsables públics locals. 

Sessions presencials a les 8 vegueries

Per altra banda, el proper 26 de juny s'iniciarà a la Catalunya Central, concretament al Consell Comarcal d'Osona (Vic), la primera de les vuit formacions itinerants presencials, sota el títol 'A punt per governar'. Tindrà lloc de 9.30 a 14.00 h. del matí i s'hi tractaran continguts rellevants que cal tenir en compte en aquest període inicial de constitució i arrencada dels nous ajuntaments del país, tant per part dels electes del govern com dels qui estaran a l'oposició. Les formacions es basen en els volums 'Soc regidor, I ara què?'.

Consulta totes les formacions itinerants. Cal inscripció prèvia: 

 • Catalunya Central - Dilluns 26 de juny. Consell Comarcal d'Osona. + informació
  Sala de Plens - 4a planta. Edifici El Sucre (Carrer de l'Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals,5) - Vic
   
 • Girona - Divendres 30 de juny. Diputació de Girona. + informació.
  Centre Cultural La Mercè - Sala Polivalent (Pujada de la Mercè,12) - Girona
   
 • Lleida - Dilluns 3 de juliol. Diputació de Lleida. + informació.
  Complex La Caparella (Carrer partida de la Caparrella, 97) - Lleida
 • Terres de l'Ebre - Dimecres 5 de juliol. Consell Comarcal del Montsià. + informació.
  Sala de Plens Emili Vives (Plaça Lluís Companys, s/n) - Amposta 
   
 • Penedès - Dilluns 10 de juliol. Consell Comarcal del Garraf. + informació.
  Masia d'en Cabanyes -Sala de les Voltes (Camí Ral s/n) - Vilanova i la Geltrú 
   
 • Tarragona - Dimecres 12 de juliol. Diputació de Tarragona. + informació.
  Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina (Passeig Boca de la Mina, 35-399 - Reus
   
 • Alt Pirineu i Aran - Dijous 13 de juliol. Consell Comarcal del Pallars Jussà. + informació.
  Centre de visitants del Geoparc - Auditori de l'Epicentre (Passeig del Vall , 13) - Tremp
   
 • Barcelona - Divendres 14 de juliol. Seu de l'Associació Catalana de Municipis. + informació.
  Planta baixa (Carrer València, 231) - Barcelona

A més, els dies 27 i 29 de juny, es desenvoluparà un curs en línia en dues sessions pràctiques de “Som govern, organitzem-lo!” pensat per generar el pla de mandat, i sobre com bastir en els primers 100 dies de govern els fonaments de l’acció de govern. El proper 18 de juliol, tindrà lloc la sessió formativa onlie 'Curs sobre aspectes bàsics de les Hisendes Locals i del Personal dels ens locals'  i el 20 de juliol, el 'Curs sobre aspectes bàsics en Contractació Pública i Transparència dels ens locals'. 

A partir del setembre, engegarem un segon període de formació postelectoral centrat en la formació específica dels regidors/es de cada àmbit  que anirà acompanyada de cursos i tallers sobre habilitats directives imprescindibles com el lideratge, la gestió d’equips o la comunicació.