IniciActualitat › Els ens locals catalans continuen amb la ten...

Els ens locals catalans continuen amb la tendència d'adquirir vehicles sostenibles a través de la Central de Compres

13 maig de 2022

La majoria de vehicles que els ens locals han adquirit a través del nou Acord marc de mobilitat sostenible de la Central de Compres són elèctrics, híbrids o híbrids endollables. Entre les primeres contractacions de l'Acord, destaca la preferència dels ajuntaments de Lloret de Mar, Tàrrega i Lliçà d'Amunt per cotxes més sostenibles a l'hora de renovar la seva flota de serveis generals i policials. També, resulta destacable la preferència per l'adquisició de vehicles SUV ecològics per aquests serveis, ja que fins ara dels 6 cotxes policials, 5 són SUV.​

Aquesta tendència cap a vehicles més sostenibles denota l'aposta de les entitats locals per una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient. A banda d'adquirir els vehicles, tots ells han pogut sol·licitar la millora de prestacions per tal d'adaptar-lo a les necessitats del seu servei, tal com preveuen els plecs de clàusules de l'Acord marc.

Actualment, més del 50% dels vehicles que s'adquireixen a través de la Central de Compres continuen sent elèctrics o híbrids. Davant aquest augment de la demanda, la Central de Compres va decidir ampliar l'oferta de vehicles elèctrics i híbrids en modalitat de compra o lloguer en el nou Acord marc. Així, també, pretén potenciar, encara més, la mobilitat sostenible entre els ens locals.

L'Acord marc de mobilitat sostenible ofereix vehicles de serveis generals i policials elèctrics, híbrids i de motor de combustió i punts de recàrrega ràpida del vehicle elèctric.

CONSULTA L'ACORD MARC AQUÍ