IniciActualitat › Ens reunim amb representants dels empresaris...

Ens reunim amb representants dels empresaris catalans, Foment i Cecot

04 abril de 2024

L'Associació Catalana de Municipis segueix amb les reunions sectorials i amb diferents àmbits per defensar i promoure els interessos del municipalisme català. Així, la presidenta de l'ACM, Meritxell Budó, s'ha reunit aquest dijous 4 d'abril amb els màxims representants de les organitzacions patronals que representen les empreses catalans, Foment del Treball i Cecot. Al migdia s'ha produït la primera trobada institucional amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, a la seu de l'organització patronal.

Aquesta patronal representa més de 230.000 empreses catalans. En aquest sentit, els dos presidents han pogut intercanviar impressions respecte a les polítiques econòmiques i d'ocupació del país, així com aquelles iniciatives que tenen especial interès per als municipis catalans. Una de les qüestions més rellevants properament serà el desplegament de la concertació territorial del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), on Foment també serà present en les estratègies territorials que es desenvolupin en matèria d'ocupació. Des de l'ACM es vol que el desplegament del nou model de concertació territorial tingui un marcat lideratge des de les administracions locals i amb una bona entesa i coordinació amb les organitzacions empresarials i sindicals.

A la tarda la presidenta s'ha traslladat a Terrassa a la seu de la confederació empresarial multisectorial Cecot, que representa més de 45.000 empresaris i empresàries de diferents sectors d'activitat. La trobada s'ha fet amb el seu president Xavier Panés i amb el secretari general, Oriol Alba, amb la voluntat de mantenir un contacte directe en la mateixa línia que s'ha fet amb Foment. Els dos presidents han parlat de municipalisme i finançament dels ens locals, així com del repte que suposa adaptar-se al canvi climàtic. Les dues institucions han compartit la voluntat de mantenir una relació constant i buscar mecanismes de coordinació i col·laboració entre el món empresarial i l'administració, posant èmfasi en la necessitat de desburocratitzar tràmits i processos.