IniciActualitat › Ens reunim amb UNICEF Catalunya per debatre ...

Ens reunim amb UNICEF Catalunya per debatre sobre com incorporar una visió d'infància en les polítiques municipals

14 febrer de 2023

La secretària general de l'ACM, Joana Ortega, i la tècnica, Sònia Oriola, s'han reunit aquest dimarts 14 de febrer amb el president d'UNICEF Catalunya, Jaume Lanaspa, i el director executiu d'UNICEF Espanya, José Maria Vera. La reunió ha tingut lloc a les instal·lacions de l'entitat municipalista i ha tingut un caire institucional. De fet, les dues entitats ja temps que mantenen relació i col·laboració formal a través d'un conveni des de l'any 2018. Precisament, s'ha parlat de com seguir vehiculant el conveni i quines accions futures conjuntes es poden seguir realitzant.

En aquest sentit, s'ha parlat de com incorporar als programes electorals municipals una visió d’infància, un àmbit que es porta potenciant i promocionant des de fa anys. Amb motiu de les properes eleccions municipals d'aquest 2023, UNICEF ha elaborat 10 propostes per incoporar en els programes municipals. L'ACM ha agafat el compromís d'estudiar-los i difondre'ls i promocionar-los entre els ens locals associats de cara a generar polítiques reals que respectin els drets dels infants i adolescents.

A la reunió també hi ha participat la directora d'UNICEF a Catalunya, Quima Oliver, i el responsable de polítiques d'infància d'UNICEF Catalunya, Roger Garcia.