IniciActualitat › Ens reunim i parlem amb els representants po...

Ens reunim i parlem amb els representants polítics del Consell d'alcaldies del Garraf

12 abril de 2024

Aquest divendres 12 d'abril la presidenta de l'ACM, Meritxell Budó, ha participat en la reunió del Consell d'alcaldies del Garraf. La trobada ha tingut lloc al migdia amb representants polítics dels sis municipis de la comarca a la seu del Consell Comarcal del Garraf a Vilanova i la Geltrú. A la trobada ha estat acompanyada de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo.

Meritxell Budó ha aprofitat per exposar als alcaldes i alcaldesses els serveis que tenen a la seva disposició a través de l 'ACM. Així, ha explicat que la Central de Compres està a punt de posar a disposició un nou servei de material logístic per a l'organització d'actes. Actualment, tots els municipis del Garraf fan ús de la Central de Compres juntament amb el Consell Comarcal i 14 ens depenents. El servei de subministrament elèctric i les assegurances són els que tenen més adhesions.

Budó també ha insistit en la disponibilitat d'assessorament jurídic que tenen i que en el darrer mandat ja han fet servir molts dels municipis. Així, com en tota la vessant formativa que ofereix l'ACM per formar electes i tècnics locals, i que en el darrer any ha comptat amb més de 200 d'alumnes procedents de municipis del Garraf. 

Al mateix temps, ha exposat les prioritats del Pla de Mandat de l'ACM fins al 2027 i ha destacat que algunes qüestions com són les territorials, la mobilitat sostenible i l'ensenyament, que el Consell d'alcadies ha tractat anteriorment, són prioritats per l'entitat municipalista. En aquest sentit, ha exposat que l'imminent Acord marc de Copncertació Territorial del SOC caldrà d'un consens amb el territori per identificar necessitats i accions de forma consensuada i que aquest canvi de model en la implementació de les polítiques actives d'ocupació portarà a què siguin les entitats locals del territori les que liderin les estratègies territorials.

L'ACM té intenció d'anar participant en totes els consells d'alcaldies de les comarques catalanes amb la voluntat d'escoltar i debatre amb tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya.