IniciActualitat › Es clou la 3a edició del Seminari sobre fon...

Es clou la 3a edició del Seminari sobre fons europeus adreçat als ens locals

15 febrer de 2023

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, va cloure aquest dimecres 15 de febrer la 3a edició del Seminari ‘Eines i oportunitats de finançament europeu per als ens locals’, que han organitzat l’ACM, Diplocat i l’FMC, amb la col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. La cloenda també va comptar amb la presència de la vicepresidenta de l’ACM i alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull.

Precisament, l’alcaldessa va destacar que “volem seguir acompanyant les administracions locals i donar-vos el màxim d’eines possibles perquè des dels vostres municipis, pugueu desenvolupar tots aquells projectes que us proposeu”.

El seminari va iniciar-se al mes de setembre de 2022 en aquesta tercera edició. Setmanalment durant tres mesos ha comptat amb diversos experts i professionals de diferents administracions, així com professors, que han tractat diverses qüestions relacionades amb els ajuts i fons que arriben procedents de la Unió Europea. L’objectiu era apropar als ens locals i als electes i tècnics de les administracions locals tots aquells programes i ajuts als quals poden accedir els ens locals per disposar de finançament europeu, així com les eines i mecanismes que tenen a la seva disposició per augmentar la seva capacitat d’accedir-hi.

La iniciativa del Seminari ha tingut molt bona acollida, ja que ja se n’han celebrat tres edicions amb una notable participació de representants del món local. En aquesta tercera edició hi han pres part més de 150 representants de les administracions locals.

Cal destacar que des de fa més d’un any l’ACM també va posar en marxa una Oficina de Fons Europeus, un servei per orientar i acompanyar els ens locals en la participació, gestió i accés als fons europeus. Recentment, la Central de Compres ha posat a l’abast també un Acord marc de consultoria i tramitació de subvencions, amb uns lots específics per gestionar tot el que és detecció, accés, tramitació, assessorament i justificació d’ajuts procedents de fons europeus.

El seminari, després de l'acte de clausura, es va tancar amb un taller pràctic amb la participació de Gemma Cortada, cap de la Secció de suport municipal en l’àmbit europeu i internacional de la Diputació de Barcelona, i Anna Martínez, tècnica de projectes europeus de l’Oficina d’Europa i estratègia internacional de la Diputació de Barcelona.