IniciActualitat › Es posa en marxa la 4ta edició del nou post...

Es posa en marxa la 4ta edició del nou postgrau de serveis socials

05 febrer de 2020

L'aula de formació de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha acollit aquest dimecres la primera sessió del nou Postgrau de gestió pública dels serveis socials locals, organitzat conjuntament amb la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació ISocial. Aquest nou postgrau compta amb una vintena d'alumnes provinents de diferents ens locals que cogestionen el serveis socials de Catalunya. 

La secretari general de l'ACM, Joana Ortega, ha inaugurat el postgrau assegurant que "és cabdal la formació contínua en aquest àmbit" atesa la "rellevància que tenen els serveis socials pel país i la seva gent". En aquest sentit ha apuntat que "els serveis socials s'han d'enfocar des d'un punt de vista global, amb una visió conjunta, ja que hi intervenen molts factors que s'han d'abordar des de la transversalitat". Finalment Ortega ha destacat "la qualitat tant d'aquest programa formatiu que avui encetem" com també "la vàlua i professionalitat dels docents que participaran en el nou postgrau de serveis socials".

La lliçó inaugural ha anat a càrrec del Director de l'European Social Network (ESN), Alfonso L. Montero, qui ha parlat sobre els factors claus per aconseguir una innovació i sostenibilitat dels serveis socials en el marc de la Unió Europea. 

El nou postgrau de serveis socials s’estructura en sis mòduls que combinen els continguts tècnics de caràcter teòric amb continguts pràctics, tots amb l’objectiu d’oferir eines per al desenvolupament de les capacitats d’autoaprenentatge, d’anàlisi del context i d’elaboració i implementació d’estratègies per a la resolució de les situacions sorgides en la gestió pública dels serveis socials que són competència dels ens locals catalans. El darrer mòdul es correspon a un projecte final relatiu a la temàtica desenvolupada en el marc del programa. Les classes duraran fins al novembre de 2020.