IniciActualitat › Es posa en marxa la VI edició de les Matina...

Es posa en marxa la VI edició de les Matinals Enric Prat de la Riba

26 febrer de 2016

Aquest matí s’ha posat en marxa la VI Edició de les Matinals Enric Prat de la Riba -  Seminari d’actualització per a electes locals.  Adreçada a càrrecs electes ajuda a actualitzar coneixements per a poder desenvolupar la tasca dels electes locals al servei de la ciutadania.

La jornada ha estat inaugurada pel president de l’ACM, Miquel Buch i el secretari general de governació, administracions públiques i habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Esteve. Tots dos han coincidit a remarcar la importància que els electes locals es formin per millorar les seves capacitats al capdavant de les àrees als ajuntaments. “Ens interessa formar molt als electes locals per aconseguir que siguin millors servidors públics” ha explicat el president Miquel Buch. 
 
La temàtica de la jornada d’avui es centrava a parlar de la gestió de l’espai urbà: les polítiques locals de sòl i habitatge. Per aquest motiu, Francesc Esteve, secretari general de governació , administracions públiques i habitatge ha explicat les línies generals del pla de govern de la Conselleria de Governació, sobretot en matèria d’habitatge. 
 
Les Matinals Prat de la Riba van adreçades a càrrecs electes locals que volen actualitzar coneixements. El format s’estructura en tres blocs permanents. El primer compta amb una sessió d’actualització normativa i jurisprudencial que pretén informar i comentar el conjunt de lleis i reglaments aprovats recentment i que afecten l’esfera competencial local, així com les sentències dictades pels tribunals de justícia que poden ser d’interès per als càrrecs electes de Catalunya. El segon bloc és un cicle de conferències sobre diferents temàtiques d’actualitat i d’interès local. I, finalment, el seminari es clou amb un taller de treball vinculat a la matèria analitzada en cada una de les sis sessions en què es proposaran casos reals per debatre i resoldre.
 
La temàtica de les sessions és la següent:
 
- 26 febrer: La gestió de l'espai urbà: les polítiques locals de sòl i habitatge
 
- 15 abril: Estratègies de millora en l'organització i funcionament dels governs locals
 
- 17 juny: La Llei 39/2015 de procediment administratiu comú: un canvi important en la forma de relació entre ciutadans i governs locals
 
- 22 juliol: La competència municipal en matèria de seguretat
 
- 14 octubre: La gestió econòmica dels governs locals
 
- 16 desembre: Les subvencions a l'àmbit local
 
Les Matinals s’adeqüen a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), derivat del procés de Bolonya, i suposen el reconeixement de 6 crèdits ECTS.