IniciActualitat › Reprenem els postgraus en gestió pública d...

Reprenem els postgraus en gestió pública dels serveis socials locals, de medi ambient i contractació que s'havien aturat per la pandèmia

16 setembre de 2020

Aquesta setmana s'han reemprès els postgraus de gestió pública del medi ambient, de contractació pública i de gestió pública dels serveis socials locals després d'haver-se interromput arran de la pandèmia de la COVID-19 durant el mes d'abril passat. Les classes s'han tornat a impartir de manera telemàtica per tal d'adaptar els postgraus a la situació actual i fins que la situació sanitària permeti retornar a la presencialitat formativa.

En aquest nou inici del curs, la secretària general de l'ACM, Joana Ortega, ha participat aquest dimecres en una ponència inaugural que s'ha fet específicament per al Postgrau de gestió pública dels serveis socials amb la participació de 41 persones, ja que s'hi havia convidat a coordinadors de serveis socials municipals. Ortega ha destacat "el compromís" de l'ACM amb la "contínua formació" i ha destacat que "la presencialtiat és important per teixir xarxa i per una major interacció", però que "davant la situació actual, hem optat per fer formació de manera segura fins que la situació sanitària no torni a ser adequada". En aquest sentit Ortega també ha volgut "posar en valor la feina que feu els i les professionals dels serveis socials" i ha destacat que "els serveis socials sempre tenen un paper molt rellevant però ara, amb la situació actual, esdevenen més importants més que mai".

Qui també ha donat la nova benvinguda ha estat la coordinadora de la Universitat de Barcelona del postgrau, Núria Fustier, qui ha destacat que "la nova situació ens obliga a repensar l'àmbit dels serveis socials i de les cures". La La presidenta de la Fundació iSocial, Montse Cervera, també ha volgut donar la benvinguda als i les alumnes explicant que "els professionals som una part essencial en el sistema de serveis socials, el que nosaltres fem depèn perquè el sistema evolucioni i canviï. Això també va acompanyar per les administracions i la ciutadania. Com més forts siguem més capaços serem d'adaptar i transformar aquest sistema"

I ha estat el director de la Càtedra d'Innovació social de la Universitat de Lleida, Carles Alzinet, qui s'ha encarregat d'impartir la conferència inaugural apuntant que "la COVID-19 ha provocat un entorn molt amb molta complexitat, volatitlitat, ambigüitat i incertesa, i això implica poca previsió per poder treballar amb els futurs esdeveniments. Molta gent va veure minvades les oportunitats per accedir als recursos i per trobar solucions" i ha explicat que "cal transformar el model d'acció social per deixar de gestionar recursos per promocionar les persones i identificar els reptes emergents. El model ha d'anar més enllà de l'assistència i l'ajuda, ha d'anar a favor de l'acompanyament. Cal implementar equitat i inclusió, noves oportunitats. Només transformarem la vida de les persones amb polítiques d'equitat i inclusió, més enllà de la integració de les persones".

Els tres postgraus seguiran amb les sessions virtuals formatives fins aquest novembre quan s'arribarà a la fi de les diplomatures. L'ACM, en els propers dies, anunciarà les dates d'inici de noves diplomatures de postgrau que posarà a l'abast dels treballadors i electes de l'administració pública local.

Localització