IniciActualitat › Fem balanç a Alpens amb la comissió motora...

Fem balanç a Alpens amb la comissió motora de l'Agenda Rural de Catalunya dels processos participatius i de l'elaboració del document estratègic

29 juliol de 2021

L'Associació Catalana de Municipis va participar aquest dimecres 26 de juliol a Alpens a la reunió de la comissió motora, encarregada de la redacció de l'Agenda Rural de Catalunya. Aquesta comissió està formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La trobada, en la qual com a representants de l'ACM hi van assistir el vicepresident de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat i alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i el director de la Fundació Transparència i Bon Govern, Lluís Corominas, va servir per posar en comú quin balanç i seguiment està tenint tota la fase de participació temàtica i territorial que s'està fent arreu de Catalunya. A la reunió també hi van participar representants dels grups parlamentaris i el secretari general de Desenvolupament Rural, Oriol Ansón.

Des del mes de juny es van iniciar els tallers online centrats en els eixos temàtics que s'havien concretat en la primera fase de recollida d'aportacions per part de la ciutadania. En total 8 eixos que han de generar el document estratègic de l'Agenda Rural de Catalunya.

A banda d'aquests tallers, des de prinicipis de juliol se n'estan fent uns altres al territori perquè els ens locals hi puguin participar físicament i integrar les seves inquietuds, visions i suggeriments. Tot aquest treball ha de servir per configurar el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurat durant el mes de setembre a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

Aprofitant la presència a Alpens, els participants a la reunió van poder conèixer dos projectes del Lluçanès. D'una banda, l'escorxador mòbil per a petits productors i, de l'altra, la formatgeria col·lectiva d'Alpens.