IniciActualitat › Ferran Estruch, nou president del Fòrum de ...

Ferran Estruch, nou president del Fòrum de Joves Electes de l’ACM

20 novembre de 2015

La seu de l’ACM, va acollir ahir al vespre la celebració del Fòrum de Joves Electes de l’ACM. L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va ser escollit nou president en substitució de David Font, alcalde de Gironella. 

En el seu parlament, el nou president del Fòrum de Joves Electes, Ferran Estruch, va apuntar que vol potenciar que el col·lectiu de joves estigui present en el debat polític català. “En els moments tan transcendents que viu el país, els joves hi han de ser i nosaltres com a fòrum de joves treballarem per ser la veu dels joves de Catalunya” va manifestar Estruch.
 
Un altre dels aspectes més destacats del pla de mandat presentat pel nou president és seguir treballant per oferir formació als joves electes. “Aquest ha de ser un dels pilars fonamentals. Ens hem de formar per ser millors servidors públics” apuntava Estruch. 

La benvinguda de l’acte va anar a càrrec del president de l’ACM, Miquel Buch, qui va assegurar que el paper dels joves en la política és bàsic “La vostra visió és molt important per donar impuls a les polítiques que es fan des dels nostres ajuntaments i consells comarcals”. Així, va esperonar als joves a aprendre dels errors i a no defallir tot i les dificultats. 

L’acte de clausura va anar a càrrec del Director General de Joventut, Antoni Reig, qui va explicar l’execució del Pla Nacional de Joventut. En aquest sentit, va animar a la quarantena de joves presents a participar de les diferents accions del Pla, com la formació adreçada a joves polítics. 

Finalment, el president sortint i alcalde de Gironella, David Font, va fer balanç de la feina feta en els darrers anys i va animar a la nova junta a treballar per donar ple suport a la política desenvolupada pels joves. 
 
L’assemblea va comptar també amb una ponència sota el títol “Vella? Nova? Política!” a càrrec del Secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat, Josep Martí. Una ponència que va servir per posar en valor la necessitat de saber combinar l’experiència dels polítics més veterans amb l’energia dels joves.