IniciActualitat › La Fundació Transparència i Bon Govern Loc...

La Fundació Transparència i Bon Govern Local de l'ACM es presenta a la Generalitat

09 gener de 2019

El president de l'ACM, David Saldoni, i el director de la Fundació Transparència i Bon Govern Local, Lluís Maria Corominas, s'han reunit aquest dimecres amb representants del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. El motiu de la trobada era presentar la nova fundació de l'Associació Catalana de Municipis. A la reunió hi eren presents el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, la directora general de Transparència i Dades Obertes, Núria Espuny, i el director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña.

L'ACM ha presentat els objectius de la nova fundació que pretén incentivar el debat de les idees, la investigació, les propostes innovadores i millorar la qualitat democràtica a l'àmbit local. Al mateix temps, s'han examintat línies de col·laboració entre el Departament de Presidència i l'ACM en temes formatius i en els projectes que la fundació ja ha començat a treballar

Aquest nou organisme ha iniciat la seva activitat aquest mes de gener i pretén treballar en cinc àmbits per donar eines als ens locals. D'una banda, serà un espai de debat d'idees en l'àmbit local sobre qüestions d'interès com organització territorial, eduació o comunicacions. També hi ha un àmbit que aprofundirà en la qualitat democràtica i la transparència. Un tercer àmbit és posar a disposició del món local dades, investigació i recerca per incidir en la governança local. Finalment, també hi ha un àmbit legislatiu per fer propostes per modificar, complementar o generar iniciatives legislatives que afectin als municipis.

Un dels primers projectes que afrontarà serà impulsar, conjuntament amb l'Oficina Antifrau de Catalunya, plans d'integritat als municipis per impulsar una cultura ètica a les administracions locals. I es treballarà per afavorir l'arrelament al territori i lluitar contra la despoblació a través d'una acció conjunta amb la Fundació Pi i Sunyer.