IniciActualitat › Iniciem la 4a edició del Postgrau de lidera...

Iniciem la 4a edició del Postgrau de lideratge i governança local adreçat als electes

18 febrer de 2021

L'ACM, a través de la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes, ha donat aquest dijous el tret de sortida a la quarta edició del Postgrau en Lideratge i Governança Local. Més d'una vintena d'electes del territori cursaran aquesta diplomatura en format semipresencial.

Per primera vegada, l'acció formativa es realitzarà en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management. Així, les classes presencials es realitzaran en les instal·lacins de la UPF al carrer Balmes de Barcelona. El president de l'ACM, Lluís Soler, ha destacat que l'ACM ha realitzat moltes accions de formació i de "millora de les capacitats dels treballadors públics locals, però també cal millorar les capacitats d'aquells que dirigeixen i governen el país o fiscalitzen des de l'oposició". Així, la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes (FAAEE) s'hi dedica especialment, ja que "la formació contínua, la innovació i l'excel·lència són fonamentals per als gestors públics i especialment per a les persones vinculades al municipalisme".

Com a exemple, ha posat el 2020 quan als mesos d'abril i maig des de la FAAEE es va potenciar la formació per afrontar el teletreball i les reunions a distància o la ciberseguretat en plena pandèmia, o les quatre edicions per millorar la capacitació en la comunicació i oratòria on hi van prendre part més de 220 electes. Aquest desembre passat també es va iniciar una nova edició, la 7a, del Màster en Govern Local per a electes de la demarcació de Barcelona.

L'objectiu del Postgrau en Lideratge i Governança Local és adaptar les polítiques i processos de govern i gestió pública a la constant evolució dels països i les organitzacions. Al mateix temps, pretén facilitar i treballar els coneixements necessaris per proporcionar les claus pel desenvolupament de les habilitats directives, de lideratge i gestió d’equips que permetin i possibilitin la transformació de les organitzacions locals.

El programa es desenvolupa en tres eixos de coneixement que responen als objectius en relació a l'actuació política i gestió pública, la comunicació i acció política, i el perfeccionament del lideratge i de les competències personals. S’estructura en 6 mòduls formatius i 7 assignatures. El Postgrau tindrà lloc els dijous i comptarà amb un total de 8 sessions presencials i 32 de virtuals. S'allargarà fins al mes de febrer del 2022.