IniciActualitat › Iniciem les jornades sobre contractació pú...

Iniciem les jornades sobre contractació pública destinada als ens locals amb més de 500 inscrits

05 maig de 2021

L’ACM torna a organitzar les jornades sobre contractació pública destinada als ens locals amb més de 500 inscrits, que constarà de 3 sessions. Aquestes jornades es celebren anualment de manera territorialitzada arreu del país per donar a conèixer les novetats normatives i legislatives més rellevants amb afectació als municipis i centrar-se en la contractació pública dels ens locals i la Central de Compres de l'ACM. Enguany s’ha dut a terme de manera telemàtica atesa la situació sanitària i pandèmica.

La inauguració d’aquestes jornades s'ha fet aquest dimecres 5 de maig ha anat a càrrec del president de l’entitat municipalista, Lluís Soler, qui ha destacat que “la contractació pública i la central de compres són eines al servei de tot el municipalisme català, per abordar l'acció climàtica, enfortir la qualitat de vida i contribuir a la prosperitat de tots els pobles i ciutats". També ha apuntat que “la majoria dels ens locals confien amb la central de compres de l'ACM des d’on oferim més de 4000 productes” i que “estem treballant amb noves línies de serveis i prestacions, una aposta que ens han de permetre donar millors serveis als ens locals, com per exemple una nova oferta d'asfaltatge i pavimentació de vials, plaques fotovoltaiques o de logística d'actes”. Finalment Soler ha explicat que “avui parlarem sobre les principals novetats i qüestions al voltant dels serveis que oferim des de l'ACM i de la contractació pública per poder donar el millor servei a la ciutadania”.

Aquestes jornades abordaran les principals temàtiques i novetats normatives. Durant la primera sessió, a càrrec d’un dels tècnics juristes dels serveis jurídics de l’ACM, Àlex Tarroja, es treballarà al voltant de “Tres anys després de la LCSP... i un any de la COVID-19. Repàs dels principals impactes pels ens locals” i sobre els procediments simplificat i simplificat abreujat en la LCSP, a càrrec de l’advocada dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Palafrugell, Sònia Garcia, i el cap del Servei d'Aprovisionaments, Contractació i Patrimoni de l’Ajuntament de Reus, Jordi Voltas.

La segona sessió tindrà lloc el 19 de maig també es tractaran els aspectes jurídics i tècnics del compliment i modificació dels contractes i la seva aplicació pràctica, la regulació de la contractació dels altres ens del sector públic: els poders adjudicadors que no són administracions públiques i les entitats del sector públic que no són poders adjudicadors. Finalment a la tercera sessió el dia 2 de juny s’abordaran altres temàtiques com la compra pública responsable, avançant cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible.