IniciActualitat › Joana Ortega nova secretària general de l...

Joana Ortega nova secretària general de l’ACM

07 octubre de 2019

El nou Comitè Executiu de l’ACM s’ha reunit per primera vegada aquest dilluns a la seu de l’entitat municipalista. Després de l’elecció del nou president Lluís Soler, alcalde de Deltebre, el passat 20 de setembre i la constitució de l’executiva, aquest dilluns s’ha celebrat la primera reunió de treball.

La sessió ha servit per nomenar Joana Ortega com a nova secretària general de l’ACM. Substitueix en el càrrec a l’exalcalde de La Seu d’Urgell i exdiputat, Albert Batalla, que ho va ser durant uns mesos de transició fins a finalitzar el mandat municipal i celebrar la nova assemblea. Entre altres responsabilitats, Ortega ha estat Vicepresidenta del Govern i Consellera de Governació i Relacions Institucionals entre 2010 i 2015 durant el govern d’Artur Mas i responsable de la relació amb el món local. De fet, va ser una dels quatre representants polítics catalans inhabilitats per haver organitzat la consulta del 9N del 2014. “Ens aporta ascendència institucional i un coneixement de la realitat dels nostres pobles i ciutats amb l’expertesa que li ha generat la relació amb el món local com a Vicepresidenta del Govern català”, destaca el president de l’ACM, Lluís Soler, que afegeix que “també un sentit simbòlic, ja que estem en moments excepcionals i tenim actors excepcionals que han treballat per la construcció del país amb l’anhel col·lectiu de llibertat”.

L’executiva de l’ACM també ha donat compte del nomenament de les vicepresidències de l’entitat, a proposta del President. Els cinc nous vicepresidents són els alcaldes i alcaldesses següents: Mercè Bosch (Maçanet de Cabrenys) com a vicepresidenta de l’àrea d’Atenció a les persones, Josep Caparrós (La Ràpita) com a vicepresident de l’àrea de Dinamització Econòmica, Àstrid Desset (Anglès) com a vicepresidenta de l’àrea de Projecció Exterior, Xavier Paz (Molins de Rei) com a vicepresident de l’àrea de Governança Local, i Sergi Pedret (Riudoms) com a vicepresident de l’àrea de Territori i Sostenibilitat.

El Comitè Executiu de l’ACM ha comptat amb una trentena d’alcaldes i alcaldesses.