IniciActualitat › Jordi Ciuraneta:”El món local ha de ser e...

Jordi Ciuraneta:”El món local ha de ser el motor del país”

16 setembre de 2015

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació, conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions de Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona, ha organitzat  una sèrie de jornades per analitzar aspectes relacionats amb el sector primari i l’espai local d’acció.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Jordi Ciuraneta, acompanyat del secretari general del DARP , Josep Maria Elorduy, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Neus Ferrete, ha presidit, aquest migdia, la cloenda de la jornada ‘El sector primari. Espai Local d’Acció’, coorganitzada pel Departament, l’ACM i la Diputació de Barcelona.
 
Es tracta de la segona jornada sobre aquesta matèria, la primera es va fer a Lleida el dimarts passat i és previst que les següents jornades es duguin a terme a Tarragona el proper dia 17 i el 23 a Girona. 
Prèviament, el conseller ha mantingut una trobada amb el president de l’ACM, Miquel Buch, juntament amb el diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera i el secretari general de l’ACM Marc Pifarré, per analitzar les possibles vies de col·laboració per posar a l’abast dels representants del món local vinculats al sector agrari eines que, com aquestes jornades, estiguin orientades a millorar la seva competitivitat i a obrir noves oportunitats de creixement i generació de riquesa per al món local.

Aquestes jornades tenen com a objectiu oferir eines, recursos i coneixements en un nou espai de trobada, d’intercanvi d’experiències, que permeti fer avançar el sector primari.

Durant la cloenda, Marc Pifarré, secretari general de l' ACM , ha destacat que “la importància de la jornada és una obvietat. Doncs el món local és clau per potenciar l’activitat del sector primari català.  La possibilitat de conèixer i compartir experiències és bàsica per poder crear noves idees”. 
 
En la seva intervenció, el conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta ha subratllat que, “el compromís i el suport dels ajuntaments i el món local és bàsic per a projectar el sector primari cap al futur i per a què esdevingui una font de creació d’ocupació i riquesa; ja que es tracta d’un sector que té una capacitat econòmica, social i territorial tractora indiscutible”. 
 
El conseller ha remarcat la importància de la col·laboració amb el territori perquè “si no tenim riquesa per al territori i la gent no s’hi pot guanyar la vida, no tindrem un territori ben gestionat” i ha manifestat el “compromís del Govern per treballar per una administració més àgil, més propera i eficient per ajudar a desenvolupar el territori, perquè el món local  ha de ser el motor del  país”
 
També ha insistit en el fet de treballar coordinadament amb els governs comarcals / locals i el Govern de la Generalitat per a aprofitar totes les oportunitats que ofereix el sector, la legislació, el mercat i les noves tendències del consumidor: “cal que totes les administracions d’aquí comparteixin sinèrgies, inquietuds i informació, i ho facin d’una forma àgil, transparent i dinàmica” 
 
En aquest punt, Ciuraneta ha explicat que per aquest motiu s’ha preparat quatre jornades, una a cada Diputació, amb exemples i casos d’èxit propers, de gent del territori que explica la seva experiència i les perspectives de futur; i ha emplaçat tothom a veure el Departament com a partner, assessor, i suport. “Utilitzeu-nos, traieu-nos profit i no dubteu a posar-vos en contacte, sempre que calgui, amb nosaltres, sigui a través de les Oficines Comarcals, dels Serveis Territorials i Centrals, o amb mi mateix”.