IniciActualitat › La 4a sessió de la Convenció Municipalista...

La 4a sessió de la Convenció Municipalista centra el debat en la governança local

13 maig de 2016

Aquest divendres 13 de maig s'ha celebrat la 4 sessió sectorials de la Convenció Municipallista. La quarta sessió s'ha centrat en debatre sobre la governança local.
 
Un cop més les Cotxeres del Palau Robert han acollit les aportacions que han realitzat alguns alcaldes i alcaldesses, juntament amb regidors, regidores i tècnics locals. Sota la moderació del periodista, Pere Mas, la sessió ha anat acumulant punts de vista i opinions dels electes locals.

Així s’ha discutit la necessitat de mantenir els tres nivells actuals de gestió, municipis, comarques i vegueries, a partir d’una aplicació més rigorosa del principi de la subsidiarietat, un millor finançament, una possible revisió dels seus límits territorials, i la idea que és l’Administració la que s’ha d’adaptar al territori i no a l’inrevés, i que qualsevol plantejament ha d’escoltar tot el territori. 

Els assistents han consensuat que totes les administracions locals haurien de ser d’elecció directa de la seva ciutadania, i s’ha debatut com fer-ho específicament en el cas dels Consells Comarcals. S’ha arribat a un gran grau d’acord sobre la possible elecció directa dels Alcaldes, en urna diferent del ple municipal, i s’ha debatut una possible segona volta per acabar d’assolir la majoria, afegint-hi altres maneres per assegurar l’estabilitat del govern. I s’ha qüestionat la possibilitat que les llistes electorals al Ple Municipal siguin obertes o almenys no bloquejades, plantejant també diferències en funció de les mides dels municipis.