IniciActualitat › La Central de Compres ofereix vehicles elèc...

La Central de Compres ofereix vehicles elèctrics per als ajuntaments catalans

25 octubre de 2017

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha presentat aquest matí l’Acord Marc de Mobilitat Sostenible. Un acord que permetrà donar impuls als vehicles amb baixes emissions, elèctrics i híbrids. Incorpora també motocicletes, bicicletes elèctriques i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

“Des de l’ACM treballem per estar al costat dels ajuntaments i oferir-vos els millors serveis” ha assegurat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré. Per aquest motiu, ha manifestat que la Central de Compres impulsada per l’ACM, permet als ajuntaments “un estalvi econòmic important, un estalvi de procediments, compra amb expertesa i màxima seguretat jurídica en la contractació”. Així mateix, “els Acords Marc fomenten les polítiques de sostenibilitat” ha dit.

El secretari general de l’ACM ha posat algun exemple dels beneficis de formar part de la Central de Compres. S’ha referit a l’estalvi del 10% en despesa elèctrica aconseguida durant el 2017 per cada ajuntament o l’estalvi d’un 40% en el manteniment d’ascensors. A nivell ambiental, destacar que gràcies a subministrar el 100% d’energia verda, no s’han emès 266.000 tone de CO2 a l'any.

L’acte de presentació de l’Acord Marc de Mobilitat Sostenible ha comptat amb la presència dels presidents de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. També ha comptat amb una xerrada destinada a diferents responsables de contractació d'ens locals, que ha comptat amb una bona assistència de tècnics.

També s'ha aprofitat l'ocasió per presentar els aparells desfibril·ladors que els ens locals poden adquirir per instal·lar en els equipaments municipals, gràcies a un nou acord marc que ha licitat la Centrall de Compres de l'ACM. D'aquesta manera, els ajuntaments i ens locals poden tenir espais cardioprotegits amb totes les garanties i homologació.

En aquests moments, la Central de Compres del Món Local està estudiant la implantació de 5 serveis nous com eficiència energètica a l’enllumenat públic, parcs infantils, mobiliari urbà, uniformes policials i de brigada, i calderes de biomassa i propà. Dels contractes actuals, està a punt de renovar Gas i Equips d’impressió i multifunció.

Recordem que actualment la Central de Compres del Món Local ofereix a més d’un miler d’ens els serveis d’electricitat, gas, assegurances, equips informàtics, vehicles, equips d’impressió i multifunció, maquinàrioa tècnica, paper, videoactes, DEA’s i ascensors.