IniciActualitat › La consellera Dolors Bassa assisteix a la co...

La consellera Dolors Bassa assisteix a la constitució de la Comissió de Benestar Social i Participació de l’ACM

26 abril de 2016

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha posat en marxa aquest dimarts a la tarda la comissió de Benestar Social i Participació amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa. La consellera Dolors Bassa, ha explicat les línies mestres del Departament de Treball i Afers Socials i Famílies. En aquest sentit, per la consellera, la filosofia del Departament passa perquè tota política de benestar passi pel foment del treball. “És molt important el foment de l’ocupació i el treball perquè les persones se sentin acompanyades” ha dit.

La consellera Bassa ha explicat també les principals novetats del contracte programa per als ajuntaments. Un contracte que inclourà noves línies més obertes perquè puguin ser adaptades a les necessitats diverses dels ens locals. Ha explicat que el contracte programa ha d’incloure la igualtat per a tothom per fomentar la igualtat d’oportunitats.  També es crearà una nova fitxa referents exclusivament als infants. Bassa ha explicat també que hi haurà un increment de 200 milions d’euros, un 7,3% més de la inversió actual. 
 
La consellera ha finalitzat la seva intervenció explicant que creu fermament que els ajuntaments són una gran vàlua. “Han estat els que han donat la cara davant les males notícies i els problemes de les persones, per tant, se’ls hi ha de donar suport” ha conclòs. 
 
Per la seva banda, el president de l’ACM, Miquel Buch, ha posat en valor tota la feina que fan els electes locals per la millora dels serveis socials. “El nostre objectiu és que vosaltres pugueu fer la vostra feina el millor possible. Us demano que ens ajudeu a fer millor la nostra feina, que revertirà en millors serveis per a la vostra feina del dia a dia” ha reblat. 
 
El president Miquel Buch, ha aprofitat també l’ocasió per explicar els diferents serveis que ofereix l’ACM als 920 municipis associats. Serveis jurídics, de formació i la central de compres. Diferents serveis que s’adapten en funció de les necessitats dels tècnics dels ens locals catalans. 

Finalment, el president de la comissió de Benestar Social i participació i alcalde de Sallent, David Saldoni, ha reivindicat la feina que fan els ajuntaments en favor dels serveis socials i ha manifestat que els electes locals volen seguir prestant aquest servei tant necessari per a la ciutadania. 
 
Prèviament a la inauguració de la comissió, el president de l’ACM, Miquel Buch i el secretari general, Marc Pifarré, han explicat a la consellera Dolors Bassa quins són els serveis i accions que l’ACM du a terme pel món local català. Així mateix, la consellera ha signat el llibre d’honor de l’entitat municipalista.