IniciActualitat › La presidenta i el vicepresident primer es r...

La presidenta i el vicepresident primer es reuneixen amb els representants de PIMEC

12 abril de 2024

La presidenta de l'ACM, Meritxell Budó, i el vicepresident primer de l'ACM, Jaume Oliveras, s'han reunit aquest divendres 12 d'abril al matí amb els màxims representants de PIMEC. A la reunió hi ha participat el president de PIMEC, Antoni Cañete, el secretari general Josep Ginesta, i el cap de Gabinet, Andrés de Silva. La trobada institucional s'emmarcava en el seguit de trobades que els màxims representats de l'ACM estan realitzant amb els representants del món empresarial català.

PIMEC representa i defensa els interessos de les micro, petites i mitjanes empreses (Pimes) i els autònoms de Catalunya. La trobada institucional ha servit per parlar d'aspectes relacionats amb les polítiques econòmiques i d’ocupació. Un dels àmbits més importants en aquests darrers dos anys ha estat la preparació del desplegament de la concertació territorial del SOC, on tant Foment com PIMEC i UGT i CCOO, s’han assegurat a través de la Llei la presència en totes les estratègies territorials d’ocupació que s’aniran constituint en els propers dos anys. Des de l'ACM s'ha volgut compartir la visió municipalista que el desplegament d’aquest nou model de concertació territorial de les polítiques d’ocupació, amb la constitució de les diferents estratègies territorials, ha de ser liderat per l’administració local i s’ha de comptar, sempre, amb les entitats mes representatives de cada territori.

L’altre àmbit més destacat és el desplegament i proposta de modificació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). En aquest àmbit, coincidim que cal reforçar les polítiques de formació i els plans d’inserció en pràctiques per afavorir l'ocupabilitat per a les persones beneficiàries de la RGC, tot i que hi ha alguns aspectes en els quals ACM i PIMEC discrepem.

De totes maneres, la reunió ha servit perquè les dues parts s'emplacin a seguir dialogant i buscar mecanismes de col·laboració.