IniciActualitat › La Seu d’Urgell acull la campanya de forma...

La Seu d’Urgell acull la campanya de formació anticorrupció per a electes locals

15 febrer de 2016

Continua la campanya de formació anticorrupció per a electes locals que organitzen l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) juntament amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Aquestes actuacions volen conscienciar alcaldes i regidors del seu paper de lideratge en la lluita contra la corrupció i de la necessitat de la seva implicació activa en les tasques de prevenció i en la promoció de conductes d’acord amb les exigències del bon govern i de la bona administració. Al mateix temps, les conferències pretenen respondre les preguntes que sovint es plantegen alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, equips de govern i plens municipals, d’acord a la demanda, cada cop més exigent, de la ciutadania de fomentar la integritat de les seves institucions. 
 
Aquesta onada de sessions presenta la novetat de ser oberta a tots els municipis, i s’estén a tot el territori català, amb sessions programades a la resta de demarcacions durant el primer trimestre de 2016. Així, hi ha convocades sessions a Tarragona, Lleida i Girona, a més de les que es van celebrar a Barcelona i a les Terres de l’Ebre. 
 
Amb aquest seguit de sessions formatives, es consolida el model de prevenció de l’Oficina Antifrau al món local, que promou un canvi de paradigma que passa per enfortir la integritat institucional a partir d’accions preventives i centrades amb el risc de corrupció. Des de 2010, són ja més de 5.000 els participants a sessions formatives organitzades per l’Oficina Antifrau de Catalunya, amb un total de 300 sessions formatives i més de 1.300 hores lectives.