IniciActualitat › La Seu d'Urgell acull una jornada sobre...

La Seu d'Urgell acull una jornada sobre internacionalització i desenvolupament local

12 febrer de 2015

La Seu d'Urgell va acollir aquest dimecres 11 de febrer la jornada 'L'acció internacional: una oportunitat de desenvolupament local'. La sessió volia reflexionar sobre possibilitats que pot aprofitar el municipalisme en un món cada vegada més global.

La jornada de treball estava organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i les Diputacions de Lleida i Barcelona. La inauguració va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Batalla va aprofitar per destacar que els municipis han de pensar de manera global i veure l'espai de la Unió Europea com "una oportunitat" per millorar el territori. L'objectiu era dotar d'eines per avançar en el desenovlupament local dintre la globalització.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va afirmar que cal posar en valor productes del territori i promocionar-los internacionalment.
 
La jornada va comptar amb una conferència inaugural sobre el paper de les ciutats mitjanes en la globalització i també es va parlar de les oportunitats i els reptes dels territoris fronterers. Al mateix temps, es va fer una taula rodona sobre les experiències de cooperació transfronterera per a la projecció exterior del territori i un taller sobre instruments per a la planificació estratègica de l’acció internacional.