IniciActualitat › L’ACM demanarà als partits polítics que ...

L’ACM demanarà als partits polítics que es presenten el 20-D que es comprometin a derogar la LRSAL

06 novembre de 2015

El Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha aprovat aquest migdia demanar als partits polítiques que concorren a les eleccions generals del proper 20 de desembre que es comprometin a derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’administració Local (LRSAL).Com ja va anunciar el president de l’ACM Miquel Buch, a la XVII Assemblea de l’entitat celebrada el passat 15 d’octubre a Lleida, “de cara a les eleccions del proper 20 de desembre volem demanar als partits polítics que es comprometin a incloure en els seus programes electorals un Compromís amb els ens locals”. Un acord que, inclou com a eix principal, demanar la derogació de l’LRSAL. 

Aquest compromís també passa perquè es comprometin a fer front a tota la càrrega legislativa que ha anat imposant el PP aquests darrers 4 anys valent-se de la majoria absoluta: regla de la despesa, impossibilitat de contractar nou personal, destinació del superàvit pressupostari, reducció de deute, obligació d’informació...

“Volem que els partits polítics es mullin amb aquest compromís i que els partits que tinguin alguna opció de governar o pactar el govern demostrin unitat d’acció amb aquests temes”, ha explicat Miquel Buch. D’aquesta manera, els alcaldes i alcaldesses es podran sentir lliures de demanar que no es voti als partits que no donin suport a aquest acord.

La proposta, sorgida del discurs del president Buch durant l’assemblea, va ser prèvia a la sorprenent carta del Secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta. Recordem que aquesta setmana ha enviat a tots els ajuntaments una carta on anuncia que fins que no s’estableixi un nou model de finançament per a les comunitats autònomes i els ens locals, se suspenen els preceptes de l’LRSAL referents als serveis socials, atenció primària de salut i educació. “Amb aquest anunci el mateix Ministeri reconeix la impossibilitat de dur a terme l’LRSAL. És una victòria del sentit comú per damunt del despropòsit”, ha manifestat Buch.

Finalment, el també alcalde de Premià de Mar ha manifestat que és una gran oportunitat per repensar i fer marxa enrere a una llei retrògrada que lamina greument els serveis que els ajuntaments ofereixen als ciutadans.

És previst que aquesta acció es faci conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya..