IniciActualitat › L’ACM escolta les necessitats dels municip...

L’ACM escolta les necessitats dels municipis de la Val d’Aran

14 març de 2016

Eth Conselh Generau d’Aran i els ajuntaments de la Vall d’Aran han participat aquest matí a la sisena jornada organitzada per l’ACM que té per objectiu explicar els beneficis i els serveis que ofereix la Central de compres del món local.

La jornada ha servit per reunir-se amb responsables de compres i contractació dels ens locals de la Val d’Aran. L’acte s’ha fet a la seu del Conselh Generau d’Aran a Vielha, i ha servit per explicar el catàleg de béns, serveis i subministraments que la Central de Compres del món local ofereix als ens locals, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública. 

L’acte ha estat inaugurat pel síndic d’Aran, Carlos Barrera i el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré. En el discurs inaugural, el síndic d’Aran, ha agraït l’experiència de la Central de compres de l’ACM, “a favor de la realitat local per optimitzar costos i estalvis i també en favor de la realitat aranesa”.  

Per la seva banda, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, ha destacat que un dels objectius de l’ACM “és millorar i atendre encara millor la realitat aranesa des de la Central de compres. Fem la jornada a l’Aran perquè ens interessa molt copsar i saber com podem millorar els nostres serveis en aquesta zona”.

El 72% dels ajuntaments catalans es beneficien de la Central de Compres

Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l’ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Si parlem d’ajuntaments, el 72% dels municipis catalans ja hi compren. Aquesta xifra demostra que és la central compres més utilitzada a l’Estat espanyol. 

Per productes, 646 ens locals es beneficien del subministrament elèctric, 145 del servei de Gas, 358 del servei d’assegurances, 59 compren vehicles, 36 compren equips d’impressió, 43 paper, 4 maquinària tècnica i 85 contracten el servei de prevenció de riscos laborals. 

3 municipis de la Val d’Aran
 
A la Val d’Aran hi ha tres municipis que compren algun producte o servei de a a la Central de Compres del món local. Concretament són els municipis de Arres, Canejan i Les que es beneficien dels servei d’electricitat i assegurances. 

A continuació us facilitem unes infografies focalitzades en la demarcació de la Val d’Aran.