IniciActualitat › L’ACM estudia com adaptar la Central de Co...

L’ACM estudia com adaptar la Central de Compres del món local a la singularitat de l’Aran

13 març de 2015

L’ACM ha celebrat aquest matí a la seu del Conselh Generau d’Aran una nova jornada per estudiar, millorar i innovar la seva central de compres en municipis de l’Aran. Actualment, dels 9 municipis de la Val d’Aran, 3 compren serveis a través de la central de compres.

Amb aquestes jornades l’ACM busca donar resposta a que municipis petits i mitjans de l’Aran tinguin igualtat d’oportunitats preus i condicions que els grans. “En territoris com l’Aran aquest fet pren molta importància i l’ACM vol donar-hi resposta” ha explicat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré en el marc de la inauguració de la jornada. Per la seva banda el vicesíndic, Luís Carlos Medina, ha explicat que la central de compres "és cabdal per als municipis de l’Aran on per ells sols no poden assolir la possibilitat d’aconseguir millors condicions econòmiques. L’ACM fa un bon favor a l’Aran ". 
 
La jornada celebrada avui a l’Aran té  ha comptat amb una quinzena de persones i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.
 
Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.
 
És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.