IniciActualitat › L’ACM estudia i escolta les necessitats en...

L’ACM estudia i escolta les necessitats en contractació de serveis dels municipis de l’Àrea Metropolitana

20 març de 2015

L’ACM ha dut a terme aquest matí a l’Àrea Metropolitana de Barcelona una nova jornada per escoltar i estudiar com millorar la seva central de compres amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats dels municipis de l’àrea metropolitana. 
 
La seu de l’Àrea Metropolitana ha estat l’escenari de la jornada que ha aplegat a tècnics de contractació de municipis de l’entorn metropolità. Durant la inauguració, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré ha posat en valor el model de cooperació i cogovernança de la central de compres. “Nosaltres escoltem les necessitats dels nostres associats en les àrees de contractació i intentem afrontar-les” ha manifestat. Per la seva banda, en Ramon Torra, gerent de l’Àrea Metropolitana ha manifestat que “el model de cooperació de l’Àrea és un model que persegueix el mateix esperit que la Central de Compres”.
 
La jornada d’avui ha comptat amb la presència de més d’una trentena de tècnics de contractació dels ens locals  i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.
 
Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.
 
És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.