IniciActualitat › L’ACM farà arribar al món local una moci...

L’ACM farà arribar al món local una moció per donar suport a la resolució del Parlament d’inici del procés de la creació d’un nou Estat

09 novembre de 2015

El Comitè Executiu de l’ACM va aprovar el passat divendres enviar a tots els ajuntaments catalans una moció per donar suport a la resolució, aprovada pel Parlament de Catalunya, d’inici del procés de creació de l’Estat Català independent en forma de república.

En els propers dies s’enviarà a tots els ajuntaments la moció, que ha estat aprovada avui al Parlament amb 72 vots a favor, per ser debatuda en tots els plens municipals de Catalunya. Durant la sessió parlamentària d’avui, el president de l’ACM, Miquel Buch , ha manifestat que “per tirar endavant la creació d’un nou Estat, el Parlament de Catalunya necessita el suport d’altres nivells de l’administració". Des de l’ACM es farà arribar als 1003 ens locals associats una moció de suport a la declaració. “La voluntat dels catalans i catalanes és construir un país més just, solidari i lliure”, ha apuntat Buch. 

Els ajuntaments són l’administració més propera al ciutadà i amb la que més confien els ciutadans. “Per a què aquest suport sigui real, necessita el compromís del món local. No podem estar al marge del què ha dit la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”, ha conclòs Buch.