IniciActualitat › L’ACM farà una moció de rebuig al recurs...

L’ACM farà una moció de rebuig al recurs del Govern de l’Estat contra la Llei antidesnonaments i pobresa energètica

30 abril de 2016

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) aprovarà en els propers dies una moció de rebuig al recurs d’inconstitucionalitat que el Govern central en funcions va fer ahir a la Llei 24/2015 de mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica.  Aquest és l’enèsim recurs que envia al Tribunal Constitucional (TC), respecte a lleis o decrets que impulsa el Govern català.

Davant d’aquesta constant judicialització de la política catalana, l’ACM vol deixar clar que el món local està al costat de les famílies i persones que tenen menys recursos. “Els ajuntaments coneixem molt bé les necessitats dels nostres veïns i veïnes, i sabem amb noms i cognoms aquells qui més pateixen”, diu Miquel Buch, president de l’ACM. “Per tant, els municipis continuarem donant suport a les famílies que més sofreixen, hi hagi una llei que ho digui o no”, ha insistit.

Cal recordar que la Llei 24/2015 va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya i va sorgir arran d’una iniciativa legislativa popular. Dos fets que demostren que “hi ha un compromís de les forces polítiques i que prové de la força de les entitats socials”.

L’ACM assistirà aquest dimarts a la reunió convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb ajuntaments i entitats del Tercer Sector. L’objectiu és “mostrar la unió de les institucions catalanes i trobar solucions conjuntes”, ha explicat Miquel Buch.

L’entitat municipalista de referència a Catalunya també donarà suport a la convocatòria de l’Ajuntament de Sabadell de concentrar-se davant la seu de la Delegación del Gobierno a Catalunya per mostrar el rebuig a aquest nou atac.