IniciActualitat › L'ACM lliura el premi extraordinari de ...

L'ACM lliura el premi extraordinari de l’SmartCatalonia Challenge per un projecte pilot d'economia de proximitat

29 setembre de 2020

El cap de continguts de l'ACM i Director de la Fundació de Transparència i Bon Govern, Lluís Corominas, ha estat l'encarregat de lliurar el premi extraordinari, conjuntament amb la vicepresidenta de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Carme Ferrer, a qui ha agraït la invitació i ha explicat que "som aquí perquè compartim objectius, l'ACM i l'Associació de Micropobles el que pretenem és que l'equitat territorial la poguem aconseguir en un territori tan asimètric i amb necessitats tants diferents com presenta el nostre país".

En aquest sentit Corominas ha assegurat que "des de l'ACM i des de la Fundació de Transparència i Bon Govern estem tirant endavant un projecte que es diu arrelament, per combatre el despoblament, i que al proper trimestre convocarem tres projectes pilot que també van en la mateix línia per buscar serveis a les persones al territori".

Finalment Corominas també ha destacat que "la comissió interdepertamental contra el despoblament del Govern de catalunya ens ha encarregat fer el document base de l'agenda rural de catalunya i estem molt orgullosos de ser-hi i de contribuir-hi".

El premi, amb una dotació econòmica de 8.000€, ha estat pel projecte VOLTA, una prova pilot de logística circular compartida per una economia de proximitat de l'empresa Maccion. El primer premi ha estat per SHOTL, que consistia en una solució de transport a la demanda a l'Alta Segarra, dotat de 15.000€. El segon premi s'ha lliurat a l'empresa Easy2bwise, una aplicació per a la captació i gestió del relleu rural amb èxit i finalment el tercer premi ha estat per l'empresa Sense4Care, una validació d'STAT-ON per a la monotorització dels símptoes motors del Parkinson de forma remota en àrees rurals. 

L’SmartCatalonia Challenge és una iniciativa promoguda per la Secretaria de Polítiques Digitals per involucrar les startups, petites i mitjanes empreses perquè creïn solucions tecnològiques per als reptes que plantegen les entitats del nostre país a l’actualitat. El projecte d’enguany es desplega en diferents àmbits relacionats amb l’ecosistema de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). En aquesta sisena edició es lliuraven premis per valor de 20.000€.

Cal destacar que en aquesta edició, per primera vegada, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Micropobles de Catalunya oferien un premi extraordinari amb un import de 8.000€ i la possibilitat de fer una prova pilot amb ells.

En aquesta edició 2020 s’hi van presentar un total de 64 projectes, dels quals 10 van  ser seleccionats com a finalistes. El passat 29 de setembre es van fer públics els projectes guanyadors.