IniciActualitat › L'ACM participa de nou a la fira Munici...

L'ACM participa de nou a la fira Municipalia explicant els serveis que ofereix al món local

Municipalia
07 octubre de 2019

L’Associació Catalana de Municipis participarà de nou a la Fira “Municipalia”, un espai  comú on poder compartir coneixements amb experts i administracions. En l’actualitat és la fira de referència en les àrees d’equipaments i serveis urbans municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions, la qual cosa fa de Municipalia la fira internacional líder del sector a l’Estat espanyol.

Municipalia obrirà les portes del 22 al 24 d’octubre de 2019, 3 dies en els quals es presentarà una completa àrea d’exposició amb la participació de companyies referents del sector, empreses innovadores i una gran varietat de jornades tècniques que ens aportaran solucions per optimitzar la gestió municipal, amb propostes pioneres i sostenibles per al progrés de les ciutats i la rendibilització de les inversions.

L’ACM hi serà present explicant els serveis que ofereix al món local i que conformen una gran varietat d’eines que la situen any rere any com a entitat municipalista de referència, amb un creixement constant. Els diversos departaments de l’Associació explicaran els serveis que ofereixen com per exemple l’assessorament jurídic tant a electes com a tècnics per resoldre consultes de tot allò referent a l’àmbit local així com el seguiment dels canvis i modificacions legislatives que afecten als municipis. Un altre departament que serà present a la fira és el de la Central de Compres, que portarà moltes novetats quant a serveis i noves adjudicacions que ha impulsat per tal d’aconseguir generar un estalvi econòmic als ens locals i una facilitat molt elevada per gestionar les licitacions municipals i els concursos públics, podent-se adherir a tots els acords marcs que desitgi cada ens local. L’àmbit formatiu de l’ACM també ha protagonitzat un fort creixement tant en cursos com en hores lectives i nombre d’alumnes que hi recorren. La fira Municipalia serà l’espai idoni per tal d’explicar no només tots els cursos que es fan tant per a electes com per a tècnics sinó també per recollir demandes dels assistents i poder explicar els cursos preparats pels propers mesos.

Una de les novetats que també presentarà l’ACM serà la FTBGL (Fundació per a la Transparència i el bon govern), que recentment ha nascut amb l’objectiu d’incentivar el debat de les idees i millorar la qualitat democràtica de les administracions locals catalanes, la investigació i les propostes innovadores en l’àmbit local. Amb l’aixopluc de l’ACM i la solidesa dels seus associats, la nova Fundació vol complementar la tasca d’assessorament, de prestació de serveis i de formació que s’ha prestat fins ara. L’objectiu és poder donar noves eines als ens locals, havent debatut i testat les propostes prèviament a la seva aplicació o recomanació als diferents actors del món local.

Els assistents podran trobar l’estand de l’ACM al pavelló institucional de Municipalia i realitzar totes les consultes, dubtes o suggeriments que desitgin.

Localització