IniciActualitat › L'ACM participa en el Consell d'al...

L'ACM participa en el Consell d'alcaldes del Berguedà per escoltar els alcaldes i alcaldesses de la zona

17 març de 2016

El president de l'ACM, Miquel Buch, ha participat aquest dijous a la tarda en la sessió del Consell d'alcaldes de la comarca del Berguedà. L'objectiu era escoltar les inquietuds i reivindicacions d'aquesta comarca.

De fet, la visita s'enmarca en el seguit de trobades que l'ACM realitza per mantenir una contacte constant amb els alcaldes i alcaldesses de Catalunya, sobretot, els que estan més allunyats de Barcelona. Segons el president de l'ACM, Miquel Buch, "volem escoltar les realitats i problemàtiques dels ajuntaments i com podem ajudar-los des de l'ACM".
 
En aquest sentit, ha destacat que "cada comarca té les seves inquietuds i, una vegada escoltat, tot el territori pots tenir una diagnosi del què requereix el país i pot ser interessant per quan s'han de tirar endavant lleis o reformular serveis i competències".
 
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha manifestat que un dels aspectes més interessants de l'ACM pels ajuntaments és la compra agregada que es fa a través de la Central de Compres del món local. També ha destacat que l'entitat municipalista és molt útil per fer d'interlocutor amb la Generalitat. "Una de les problemàtiques que tenim és la dels petits municipis. A la comarca som 14 pobles de menys de 250 habitants i 30 de menys de 5.000. L'ACM ens pot ser de molta ajuda per parlar amb la Generalitat sobre temes de llars d'infants o ocupació, per exemple".

En aquest sentit, al Consell d'Alcaldes també hi ha participat el president de la Comissió sectorial de petits municipis de l'ACM, Carles Banús, per posar-se a disposició dels municipis berguedans.